چهارشنبه - ۱۹-۰۲-۱۴۰۳
فلاکت دین یک باره هم بیان و هم اعتراض علیه فلاکت واقعی است.دین آه آفریده ستم دیده،دل جهانی بی دل،و روح شرایط بی روح است.افیون توده هاست

شوراها

گرایش کمونیسم شورایی

بولتن خبری… تجمع اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد اهواز مقابل استانداری و بانک ملی خوزستان


اخبار روز
28-01-2024
108 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :


بولتن خبری… تجمع اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد اهواز مقابل استانداری و بانک ملی خوزستان

  • اخبار روز
  • شنبه 7 بهمن 1402

تجمع اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد اهواز مقابل استانداری و بانک ملی خوزستان

کارگران گروه ملی فولاد اهواز روز شنبه در پنجمین روز اعتصاب خود مقابل استانداری خوزستان و فرمانداری اهواز دست به تجمع زدند. هیت مدیره‌ مافیایی کارخانه نه تنها حاضر به اجرای طرح طبقه بندی نیست بلکه علیرغم توافقات قبلی اکنون با پیشنهاد پرداخت ۵ درصدی به جای ۵۰ درصد آشکارا به کارگران و پرسنل شریف گروه ملی و خانواده‌هایمان توهین میکند.
کارگران اعتصابی سپس در برابر سرپرستی بانک ملی اهواز حضور یافتند و به بانک ملی هشدار دادند: دستی که خواهان قطع رزق و روزی ما باشد را نمی بوسیم قطعش می کنیم. از جمله شعارهای کارگران این بود: “بانک ملی حیاکن- گروه ملی را رهاکن”

تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث (شرکتی) شاغل در پالایشگاه‌های منطقه پارس جنوبی!

 

کارگران پیمانکاری شاغل در پالایشگاه‌های ۵، ۶، ۹، ۱۰، ۱۲ و دیگر پالایشگاه‌های واقع در منطقه پارس جنوبی روز شنبه در اعتراض به عدم رسیدگی‌ به خواسته‌هایشان دست به تجمع زدند. این کارگران مطابق اعلام‌ قبلی و در چهارمین شنبه‌ی متوالی تجمع‌های اعتراضی خود را برگزار کردند. این کارگران خواهان اجرای کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل، تردد دو به دو (۱۴،۱۴) نیروی اداری و پشتیبانی، ساماندهی وضعیت رانندگان استیجاری و دیگر خواسته‌ها می‌باشد.

۷ ماه کار کردن بدون دریافت مزد!

کارگران  کارد به استخوان رسیده پتروشیمی هگمتانه همدان به دلیل عدم پرداخت ۷ ماه حقوق روز شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۲دست به اعتصاب و تجمع زدند.

کشته شدن ۹ تبعه غیر ایرانی در سیرکان شهرستان سراوان

خبرگزاری مهر نوشت: بنا بر پیگیری‌های صورت گرفته و گواه افراد مطلع، بامداد امروز افراد مسلح ناشناس، در منزلی ۹ نفر از اتباع غیر ایرانی را در منطقه سیرکان شهرستان سراوان کشتند. تاکنون گروه یا افرادی مسؤولیت این واقعه را بر عهده نگرفته و پیگیری‌ها برای خبرهای تکمیلی در حال انجام است.

جدیدترین نظرسنجی یک مرکز دولتی درباره میزان مشارکت؛ شهر تهران فقط ۱۵ درصد!

طبق نتایج به دست آمده از یک نظرسنجی که توسط یک مرکز دولتی انجام گرفته، مشخص شده است که میزان مشارکت در انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ در کل کشور ۳۰ درصد است. همچنین در استان تهران میزان مشارکت حدودا ۲۲ درصد و در شهر تهران ۱۵ درصد پیش بینی شده است. خبرآنلاین نوشت: این درحالی است که، در ماه‌های قبل میزان مشارکت در کل کشور ۳۶ درصد پیش بینی شده بود. نکته جالب در این نظرسنجی آنجاست که از همان ۳۰ درصدی که عنوان کرده‌اند در انتخابات مشارکت می‌کنند پرسیده شده است «توصیه‌های چه کسی در رأی دادن شما اثرگذار است؟» پاسخ‌های داده شده حکایت از پایگاه رأی این ۳۰ درصد در طیف نزدیک به دولت، نواصولگرایان و احمدی نژادی‌ها دارد.

دادگاه انقلاب کرج پریسا صالحی، روزنامه‌نگار را به حبس و مجازات‌های دیگر محکوم کرد

پریسا صالحی، روزنامه‌نگار روزنامه «دنیای اقتصاد» و دانشجوی ارشد رشته اقتصاد دانشگاه تهران در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که دادگاه انقلاب کرج او را به یک سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال تبعید به زنجان و دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم کرده است. این حکم بدوی از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی آصف الحسینی صادر و اتهام پریسا صالحی «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است. پریسا صالحی که در زنجان به دنیا آمده و شش سال نخست زندگی خود را در این شهر گذرانده نوشته است که قاضی دادگاه دلیل تبعید او به زنجان را «ارشاد و اصلاح» تحت نظر «بزرگترهای» خانواده عنوان کرده است. او در این‌باره نوشت: «تمام تلاششان انسان‌زدایی از معترضان و به‌خصوص زنان معترض است، گویی با مشتی ناقص‌العقل مواجهند‌ که مدام باید برای آن‌ها وصی یا ولی پیدا کرد.» او همچنین افزود در چند ماه گذشته اداره اطلاعات کرج بارها به آزار او ادامه داده و دوبار نیز منزل شخصی او و خانواده‌اش را تفتیش کرده و دلیلی هم ارائه نداده است. پریسا صالحی چندی پیش در دادسرای کرج مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و با قرار کفالت آزاد شد. نیروهای امنیتی منزل شخصی او در کرج را شهریورماه سال جاری تفتیش کردند. او سپس با دریافت ابلاغیه‌ای به دادسرای کرج احضار شد.

شبکه حقوق بشر کُردستان: از سرنوشت شهرام رنجبر، شهروند بازداشت‌شده کُرد اطلاعی در دست نیست

با گذشت بیش از پنج روز از سرنوشت شهرام رنجبر، شهروند اهل روستای «گاومیش گلی» میاندوآب که روز دوشنبه ۲ بهمن به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد، اطلاعی در دست نیست. به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، دوشنبه دوم بهمن، نیروهای امنیتی به منزل خانوادگی شهرام رنجبر در روستای «گاومیش گلی» میاندوآب یورش برده و بدون ارائه حکم قضایی اقدام به بازداشت او کردند. بر پایه این گزارش با وجود پیگیری خانواده این شهروند به دادگاه و نهادهای امنیتی در شهر میاندوآب تا کنون از محل نگهداری نگهداری و اتهام‌های مطرح شده علیه او اطلاعی در دست نیست. بر اساس آمار گردآوری شده از سوی شبکه حقوق بشر کردستان مستقر در پاریس، در دی سال‌ جاری دست‌کم ۴۵ شهروند و فعال کُرد در شهرهای مختلف استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام و آذربایجان غربی به اتهامات سیاسی از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شدند. هم‌چنین به نوشته این نهاد حقوق بشری، از میان بازداشت‌شدگان تعدادی با قرار کفالت یا وثیقه به صورت موقت آزاد شده‌اند، اما سایر بازداشت‌شدگان هم‌چنان در بازداشتگاه یا زندان به سر می‌برند و از سرنوشت تعدادی از آنها نیز اطلاعی در دست نیست. هم‌چنین بر اساس این گزارش در روزهای اخیر چهارده نفر از این افراد نیز برای اجرای حکم به زندان منتقل شده‌اند.

ناصر داله، زندانی سیاسی کُرد، با دوختن لب‌هایش دست به اعتصاب غذا زد

ناصر (محمد) داله، زندانی سیاسی کُرد اهل روستای زنگ‌آباد و ساکن شین‌آباد از توابع پیرانشهر دست به اعتصاب غذا زد. این زندانی در حال حاضر دوران محکومیتش را در زندان ماکو سپری می‌کند. به گزارش آژانس خبری کردپا در پنجم بهمن، از دو روز پیش این زندانی سیاسی در اعتراض به نداشتن حق مرخصی، با دوختن لب‌هایش اعلام اعتصاب غذا کرده است. کردپا به نقل از «منابع آگاه» خود نوشته است که با وجود موافقت مسئولان با اعطای مرخصی به این زندانی سیاسی، دادستان پیرانشهر با درخواست مرخصی او مخالفت کرده است. جمعه چهارم شهریورماه ١۴٠١، نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی این شهروند کُرد را بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات پیرانشهر منتقل کرده بودند. این شهروند پس از اتمام مراحل بازجویی به زندان نقده منتقل، و سپس روز شنبه یازدهم شهریورماه ١۴٠٢، از زندان نقده به زندان ماکو تبعید شد. دادگاه انقلاب مهاباد این شهروند کُرد را به اتهام «محاربه» به سه سال حبس تعزیری محکوم کرد. داله از این سه سال باید دو سالش را بە صورت تبعید در زندان ماکو سپری کند. ناصر داله فرزند عثمان، متأهل و دارای یک فرزند است.

تروئیکای اروپایی پرتاب موشک ماهواره‌بر توسط ایران را محکوم کرد

 

کشورهای آلمان، بریتانیا و فرانسه موسوم به تروئیکای اروپایی جمعه ۶ بهمن با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی درباره توسعه برنامه موشکی ایران، پرتاب ماهواره «ثریا» توسط ایران در هفته گذشته که با استفاده از موشک ماهواره‌بر سه‌مرحله‌ای «قائم ۱۰۰» انجام شده است را محکوم کردند. در بیانیه تروئیکای اروپایی آمده است که ایران در ماموریت‌های فضایی از فناوری‌هایی برای توسعه سامانه‌های موشک‌های بالستیک دوربرد خود استفاده می‌کند و تحت این پوشش برد تسلیحات خود را افزایش می‌دهد. این سه کشور اروپایی در بیانیه مشترک خود با اشاره به این‌که در ماهواره‌بر «قائم ۱۰۰» فناوری‌هایی به‌کار برده شده که برای توسعه سامانه‌های موشک‌های بالستیک دوربرد ضروری است، افزودند که این کاربرد به ایران امکان می‌دهد که برد تسلیحات موشکی خود را افزایش دهد. در همین راستا اعضای تروئیکای اروپایی همچنین تعهد خود به جلوگیری از دست‌یابی ایران به تسلیحات هسته‌ای به پایبندی خود به پاسخگو کردن تهران به‌دلیل اقدامات بی‌ثبات‌کننده آن را مورد تاکید قرار دادند.
حکومت ایران این انتقاد را رد کرده و آن را دخالت در امور داخلی خود خوانده است.

بارش برف و باران در یازده استان ایران؛ مسدود شدن راه‌های ارتباطی ۱۶۰ روستا در لرستان

 

احمد شیرانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا از بارش برف و باران در جاده‌های یازده استان خبر داد. او گفته در برخی از نقاط استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، مازندران، سمنان، اصفهان، مرکزی، همدان، قم، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری، برف و باران می‌بارد. در همین حال، از استان آذربایجان غربی گزارش رسیده که مدارس ارومیه، ماکو وسلماس به‌ دلیل بارش برف تعطیل شدند یا به‌طور غیرحضوری برگزار شده است. همچنین مهدی پازوکی، مدیریت بحران استانداری لرستان هم از مسدودشدن راه‌های ارتباطی۱۶۰ روستای این استان به‌خاطر بارش برف خبر داد. سازمان هواشناسی ایران هم با اعلام هشدار نارنجی گفته است که سه‌شنبه این هفته، هشت استان با برف و کولاک روبرو خواهد بود. منظور از هشدار نارنجی، ایجاد خسارات احتمالی به‌دلیل تغییرات جوی است و نهادهای مرتبط برای کمک‌رسانی در حالت آماده‌باش خواهند بود. هفته گذشته برخی از نقاط ایران شاهد بارش برف و باران و مه‌گرفتگی بود که با توجه خشکسالی‌ در سال‌های اخیر مورد استقبال قرار گرفت.

ابراهیم رئیسی در انتخابات مجلس خبرگان با خودش رقابت می‌کند!

طبق نتایج اعلام شده از سوی شورای نگهبان، از مجموع پنج نفر ثبت نام کننده انتخابات مجلس خبرگان رهبری در حوزه استان خراسان جنوبی، صلاحیت یک نفر تایید شده است. دبیر ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری را اعلام کرد. دبیر ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی گفت: نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری مشخص شد و تعداد افراد تایید صلاحیت شده انتخابات مجلس شورای اسلامی در این استان نیز به ۹۸ نفر رسید. روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی موسی سلیمی روز جمعه در تشریح این خبر گفت: آخرین نتایج بررسی صلاحیت‌ها روز پنجشنبه اعلام شد. طبق نتایج اعلام شده از سوی شورای نگهبان، از مجموع پنج نفر ثبت نام کننده انتخابات مجلس خبرگان رهبری در حوزه استان خراسان جنوبی، صلاحیت یک نفر تایید شده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی: «بر اساس اطلاع ما، عوامل نفوذی در ترور نیروهای سپاه قدس در سوریه نقش داشتند»

تنها چند روز پس از حمله موشکی اسرائیل به دمشق، پایتخت سوریه در روز شنبه ۲۰ ژانویه / ۳۰ دی‌ماه که به کشته‌شدن پنج فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجامید، یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از نقش عوامل نفوذی در این حمله خبر داد. مرتضی محمودوند، عضو کمیسیون ملی و خارجی مجلس با اشاره به این‌که جمهوری اسلامی به این اقدام اسرائیل «پاسخ درخور» خواهد داد، گفت: «از زمان انقلاب تا امروز، تمام هژمونی‌های مطرح با تمام وجود آمده‌اند که بگویند ملت ایران شما حق ندارید مستقل باشد. جنگ ما از اول بر سر این داستان است. امروز یک کشور در منطقه غرب آسیا را نام ببرید که در قالب کشورهای بند واگن جهان نباشد. همه کشورها امنیت، اقتصاد و سیاست‌شان وابسته است». این مقام حکومتی در ادامه و در پاسخ به اینکه آیا مسئله نفوذ منجر به شناسایی محل این چهار فرمانده سپاه قدس شده است، افزود: «بر اساس اطلاع ما، عوامل نفوذی در شهادت پنج نیروی سپاه قدس در سوریه نقش داشتند. اصلا سرویس امنیتی اسرائیل به نام موساد تخصص و حرفه‌اش همین است. قطعا پای جریان نفوذ و کار اطلاعاتی درمیان بوده است. در سوریه منابعی دارند و قطعا با کار اطلاعاتی این ترور را انجام داده‌اند و در آن شکی نیست.» اسرائیل سال‌هاست به پایگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در سوریه حمله هوایی می‌کند و تاکنون چندین فرمانده سپاه قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران را کشته است. با این‌حال، با شروع جنگ اسرائیل و غزه این حملات شدت گرفته است.

خبرهای جهان

جنگ سرد دوباره با روسیه؛ آمریکا تسلیحات هسته‌ای در بریتانیا مستقر می‌کند

 

بر اساس اسناد وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» که روزنامه «تلگراف» بریتانیا به آن دست یافته، ایالات متحده قصد دارد پس از ۱۵ سال تسلیحات هسته‌ای خود را مجددا در بریتانیا مستقر کند. طبق این گزارش، قراردادهای ویژه تاسیسات جدید در پایگاه هوایی سلطنتی «لیکن‌هیث» نشان می‌دهد آمریکا قصد دارد کلاهک‌های هسته‌ای با قدرت سه برابر قوی‌تر از بمب هیروشیما را در این پایگاه مستقر کند. همچنین قرار است یک ساختمان مسکونی جدید برای استقرار نیروهای آمریکایی در این مکان، از ماه ژوئن احداث شود. آمریکا در سال ۲۰۰۸ موشک‌های هسته‌ای خود از بریتانیا را در پی آنچه کاهش جنگ سرد از سوی روسیه تلقی شد، خارج کرد. دریاسالار راب بائر، مقام ارشد نظامی ناتو، هفته گذشته گفت، شهروندان عادی باید آماده جنگ همه جانبه با روسیه در ۲۰ سال آینده شوند. بازگشت تسلیحات ایالات متحده به بریتانیا بخشی از برنامه در سطح ناتو برای توسعه و نوسازی پایگاه‌های هسته‌ای در پاسخ به تنش‌های فزاینده با کرملین است. روسیه نیز اعلام کرد طرح استقرار تسلیحات آمریکایی در بریتانیا «تنش‌افزایی» است و با «اقدامات متقابل» به آن پاسخ خواهد داد.

جلسه مخفیانه گروه‌های افراطی‌ آلمان بر سر اخراج مهاجران صدای رهبر راست‌های فرانسه را هم درآورد

 

مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی فرانسه موسوم به «اجتماع ملی» روز پنج‌شنبه به شدت از حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) انتقاد کرد. به گزارش یورو نیوز، پس از افشای جلسه محرمانه گروه‌های راست افراطی در مورد اخراج مهاجران، انتقاد‌ها به این حزب دست راستی بالا گرفته است. مارین لوپن گفت :«کاملا با پیشنهاد‌هایی که در چارچوب این نشست مورد بحث قرار گرفته است، مخالف هستم.» او در ادامه افزود: «از همه مردم فرانسه صرف نظر از اینکه چطور تابعیت این کشور را به دست آورده‌اند، دفاع خواهد کرد.» خانم لوپن همچنین گفته است هرچند مخالفت برخی از شیوه‌های مهاجرتی به کشورش است اما هرگز موافق این نیست که تابعیت فرانسوی از افرادی که آن را به دست آورده‌اند سلب شود. رسانه آلمانی «کورکتیو» دوهفته پیش در گزارشی محتوای یک جلسه مخفیانه را که توسط گروه‌های راست افراطی در پوتسدام برگزار شده بود را افشا کرد. به گفته این رسانه افراد حاضر در جلسه درباره اخراج مهاجران خارجی از جمله کسانی که توانسته‌‌اند شهروندی این کشور را بدست آورده‌اند، مذاکره کردند. انتشار این گزارش خشم مردم آلمان را برانگیخت و موجی از اعتراضات را در این کشور راه انداخت. در روزهای گذشته چندین تجمع بزرگ با حضور ده‌ها هزار نفر در برلین، کلن، هامبورگ و چند شهر بزرگ آلمان شکل گرفت. در حال حاضر، نمایندگان حزب «اجتماع ملی» در پارلمان اروپا در همان کار گروهی هستند که نمایندگان حزب «آلترناتیو برای آلمان» حضور دارند. نمایندگان این دو حزب همچنین با نزدیک شدن به انتخابات پارلمان اروپا، در هفته‌‌های اخیر چندین نشست مشترک برگزار کرده‌اند.

شورای قانون اساسی فرانسه بخش قابل‌توجهی از قانون جدید مهاجرت را رد کرد

شورای قانون اساسی فرانسه پنج‌شنبه ۵ بهمن / ۲۵ ژانویه یا کاملاً و یا بخش‌هایی از ۳۲ ماده از مجموع ۸۶ ماده قانون مهاجرت جدید در این کشور را رد کرد. شورای قانون اساسی فرانسه گفت مواد رد شده، ربط مستقیمی به قانون مهاجرت نداشتند. جناح راست پارلمان فرانسه شمار زیادی از این مواد را در قانون مهاجرت جدید گنجانده بود. مجلس ملی فرانسه ۲۹ آذر ۱۴۰۲ / ۲۰ دسامبر ۲۰۲۳، لایحه مهاجرت را با ۳۴۹ رأی موافق در مقابل ۱۸۶ رأی مخالف تصویب کرد؛ لایحه‌ای که ۱۸ ماه محور اصلی مجادله احزاب راست و چپ بود. پس از این تصویب امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، رئیس و شماری از نمایندگان و سناتورهای چپ پارلمان، از شورای قانون اساسی خواستند تا طرح قانون جدید را بررسی کند. قانون تائیدشده در مجلس ملی فرانسه، از جمله، برای دسترسی خارجیان غیراروپایی به کمک‌های خانوادگی و مسکن، یک دوره حداقل اقامت در فرانسه را الزامی می‌کرد. این دوره حداقل برای خارجی‌های بیکار پنج سال و برای افراد استخدام‌شده، ۳۰ ماه تعیین شده بود. شورای قانون اساسی فرانسه مواد محدودکننده کمک‌ها را لغو کرد. این شورا همچنین مواد مربوط به پرداخت تضمین پولی بازگشت برای دانشجویان خارجی به کشور‌شان در پایان دوره تحصیلی در فرانسه، سهمیه‌بندی سالانه مهاجران و یا محدود کردن شرایط الحاق خانوادگی را که با پشتیبانی نمایندگان راست افراطی در پارلمان تصویب شده بود، رد کرد. با این حال، شورای قانون اساسی فرانسه پاره‌ای از مواد مربوط به تسهیل اخراج خارجی‌های مجرم و یا مواد مربوط به اعطای مدرک به کارگران خارجی بخش‌های اقتصادی مورد نیاز را تأیید کرد. شماری از نهادهای پشتیبان مهاجران و خارجی‌ها از تصمیم شورای قانون اساسی استقبال کردند. ژان کلود سامویه، مسئول سازمان عفو بین‌الملل این تصمیم را «یک پیروزی» خواند و گفت این نهاد پی‌گیری خواهد کرد که مواد رد شده، به‌شکل دیگری به قانون تبدیل نشوند. ژوردن باردلا، رهبر حزب راست افراطی «مجمع ملی»، از تصمیم شورای قانون اساسی انتقاد کرد و گفت که قانون مهاجرت «نوزاد مرده به دنیا آمد.» او با متهم‌کردن مکرون به پشتیبانی از این شورا گفت: «تنها راه حل، برگزاری یک همه‌پرسی است.»

دولت آمریکا سرانجام با فروش ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ به ترکیه مهر تایید زد

 

دولت آمریکا سرانجام با فروش ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ به ترکیه به ارزش ۲۳ میلیارد دلار موافقت کرد. این مهر تایید پس از آن بر این معامله خورد که آنکارا الحاق سوئد به ناتو را وتو نکرد. این قرارداد عظیم شامل کیت‌های نوسازی برای ۷۹ فروند جنگنده‌های اف-۱۶ ترکیه نیز هست.  همزمان وزارت خارجه آمریکا به کنگره این کشور اعلام کرد که فروش ۴۰ فروند جنگنده‌ اف-۳۵ به یونان نیز به ارزش ۸.۶ میلیارد دلار بلامانع است. یکی از شروط ترکیه برای موافقت با پیوستن سوئد به ناتو دریافت جنگنده‌های آمریکایی بود. پیوستن عضوی جدید به ناتو مستلزم توافق تمام کشورهای عضو است. حمله تمام عیار روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ میلادی، بر اهمیت ترکیه عضو ناتو در منطقه دریای سیاه افزوده است.   بن کاردین، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، یکی از چهار کمیته کلیدی که باید بر فروش جنگنده ها مهر تایید می زد گفت که موافقتش با درخواست ترکیه برای خرید اف-۱۶ منوط به تایید عضویت سوئد در ناتو از سوی ترکیه بوده است. این سناتور دموکرات همزمان افزود: «اما اشتباه نکنید، این تصمیمی نبود که من به آن به سادگی پرداخته باشم» و وضعیت حقوق بشر در ترکیه باید بهبود یابد. اکنون مجارستان تنها عضو ناتو است که هنوز الحاق سوئد را تصویب نکرده است، اگرچه اخیراً نشانه‌هایی از پیشرفت دیده شده است.

استقبال بایدن از توافق دوحزبی در سنا بر سر امنیت مرزی؛ مجلس نمایندگان مخالف است

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه به کنگره فشار آورد تا از توافق دوحزبی سنا برای هماهنگی اقدامات اجرایی مرزی با لایحه کمک به اوکراین، حمایت کند، اما مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، گفت که این توافق ممکن است در مجلس نمایندگان رد شود. به گزارش خبرگزاری آسوشیتد‌پرس، بایدن در بیانیه‌ای گفت که این توافق «سیاست‌های پیشنهادی دقیق‌ترین و عادلانه‌ترین مجموعه اصلاحات با هدف امنیت مرزها در تاریخ کشور است.» این توافق دوحزبی سنا شامل افزایش بودجه برای ساخت دیوار مرزی، استخدام نیروهای مرزبانی بیشتر و سخت‌تر کردن شرایط برای درخواست پناهندگی است. این توافق همچنین شامل کمک‌های مالی به کشورهایی است که در تلاش برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی به آمریکا هستند. جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، که کنترل آن در اختیار جمهوری‌خواهان است، گفت که توافق سنا «نمی‌تواند به مجلس برسد». او گفت که جمهوری‌خواهان خواستار توافقی هستند که «امنیت مرزها را اولویت قرار دهد». بایدن و جمهوری‌خواهان در مورد سیاست‌های مهاجرتی اختلاف نظر دارند. جمهوری‌خواهان خواستار افزایش اقدامات سختگیرانه در مرزهای جنوبی آمریکا هستند، در حالی که بایدن خواستار ایجاد مسیرهای قانونی بیشتر برای مهاجران است. دولت جو بایدن اواخر مهر از کنگره آمریکا خواست نزدیک به ۱۰۶ میلیارد دلار بودجه اضطراری برای تامین مالی برنامه‌های مربوط به اوکراین، اسرائیل، و امنیت مرزی ایالات متحده را تصویب کند. رئیس جمهوری آمریکا، در همان زمان حمایت از اسرائیل و اوکراین را یک ضرورت امنیت ملی و یک لحظه حیاتی برای آینده رهبری آمریکا و دموکراسی‌ها در جهان توصیف کرد و افزود: «رهبری آمریکا، متحدان آمریکا و ارزش‌های آمریکایی، جهان را پایدار و ایالات متحده را امن می‌کند و اگر آمریکا از اوکراین یا اسرائیل حمایت نکند، این ارزش‌ها را به خطر می‌اندازد.»

گزارش جدید از ۲۲۰۰ مورد آزار جنسی در کلیساهای پروتستان آلمان

یک بررسی جدید نشان می‌دهد که آزار جنسی در کلیسای پروتستان فراتر از برآوردهای پیشین است. بر اساس گزارش موسوم به ForuM، در این آزارهای جنسی دست‌کم ۲۲۲۵ نفر هدف قرار گرفته‌اند و ۱۲۵۹ تن در ارتکاب آن نقش داشته‌اند. نتایج یک تحقیق جدید موسوم به ForuM  حاکی از آن است که ابعاد آزار جنسی در کلیسای پروتستان به مراتب فراتر از برآوردهای پیشین است. این بررسی که به سفارش کلیسای پروتستان (EKD) انجام شده نشان می‌دهد که در جریان آزارهای جنسی در کلیساهای پروتستان، دست‌کم ۲۲۲۵ نفر هدف آزار قرار گرفته‌اند و ۱۲۵۹ تن نیز در ارتکاب آن دخیل بوده‌اند.
به گزارش دویچه وله، تحقیقات جامع در مورد خشونت جنسی در کلیسای پروتستان و سازمان خیریه “دیاکونی” متعلق به آن در آلمان، حاکی از آن است که این عدد تنها “قله کوه یخ” است. یکی از نمایندگان افراد آسیب‌دیده، این گزارش را یک “زلزله” توصیف کرده و دیگری خواستار مداخله دولت شده است. موضوع آزار جنسی در کلیسا دست‌‌کم به مدت ۱۴ سال در افکار عمومی آلمان، به ویژه در مورد کلیسای کاتولیک مورد توجه بوده است. اینک این پرسش طرح شده که چرا این موضوع در خصوص کلیسای پروتستان تا این حد دیر شروع شده است. نویسندگان این تحقیقات اکنون تلاش می‌کنند تا میزان واقعی سوء‌استفاده‌ها را تعیین کنند. به گفته آن‌ها تا کنون ۱۲۵۰ متهم در این پرونده‌ها پیدا شده‌اند که ۴۰ درصد آن‌ها کشیش و تقریبا همه آن‌ها مرد هستند. این بررسی تنها در یکی از ۲۰ کلیسای منطقه‌ای که کارشناسان امکان بررسی پرونده‌های انضباطی و همچنین پرونده‌های پرسنلی را داشتند، نشان داد که ۵۷ درصد از متهمان و ۷۴ درصد از قربانیان اساسا در کمیته‌های انضباطی حاضر نمی‌شوند. با تعمیم این آمار به کل کلیسای پروتستان در آلمان، می‌توان نتیجه گرفت که در حدود  ۳۵۰۰ متهم و بیش از ۹۳۰۰ قربانی وجود دارد. اگرچه که کارشناسان می‌گویند که این پیش‌بینی‌ها “باید با احتیاط زیاد مورد بررسی قرار گیرند”.

اسم
نظر ...