شنبه - ۰۸-۰۲-۱۴۰۳
فلاکت دین یک باره هم بیان و هم اعتراض علیه فلاکت واقعی است.دین آه آفریده ستم دیده،دل جهانی بی دل،و روح شرایط بی روح است.افیون توده هاست

شوراها

گرایش کمونیسم شورایی

بیانیه پشتیبانی گرایش کمونیسم شورایی  از منشور مطالبات حداقلی بیست نهاد صنفی و مدنی


گرایش کمونیسم شورایی
24-02-2023
377 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :


بیانیه پشتیبانی گرایش کمونیسم شورایی  از منشور مطالبات حداقلی بیست نهاد صنفی و مدنی

 

بیانیه پشتیبانی گرایش کمونیسم شورایی 

از منشور مطالبات حداقلی بیست نهاد صنفی و مدنی

 

انتشار «منشور مطالبات حداقلی تشکل‌های مستقل صنفی و مدنی ایران» در 25 بهمن ماه   ۱۴۰۱ برابر 14 فوریه 2023 در فضای اجتماعی و سیاسی داخل و خارج کشور انعکاس قابل توجهی داشت. این منشور در شرایطی اعلام شد که پس از ۵ ماه اعتراضات و اعتصابات سراسری و شبانه روزی طبقات و گروه‌های مختلف مردم ستمدیده‌ی ایران علیه رژیم غدار و ارتجاعی جمهوری اسلامی، نیاز به یک مرکز هژمونیک و هماهنگ کننده از سوی بخش‌های مختلف این جنبش احساس می‌شد. مرکزی که بتواند با تمرکز بر مطالبات و شعارهای مردم و نحوه‌ی برون رفت از این وضعیت یعنی سرنگونی -عبور از رژیم جمهوری اسلامی- و مختصات نظام جایگزین را به طور کلی در بر داشته باشد.محتوای این منشور که در ۱۲ بند تنظیم شده مهم‌ترین این خواست‌ها را در بر می‌گیرد.

اهمیت منشور علاوه بر پوشش دادن بر خواسته‌های اساسی و رادیکال مردم معترض، مربوط می‌شود به زمان انتشار آن ونیز نهادهای تنظیم کننده‌ای  که در مبارزات صنفی و مدنی چند دهه اخیر در ایران نقش داشته‌اند. همین امر اعتماد و اطمینان و اعتبار مناسبی را در میان فعالین و گروه‌های اجتماعی ایجاد کرده، به طوری که جریان‌ها و گرایش‌های گوناگون سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در داخل و خارج از کشور حمایت قاطع  خود را از آن اعلام داشته‌اند و شمار همراهان با آن همچنان در حال افزایش است.

به نظر ما این منشور متناسب با خواست‌ها و سطح مبارزه‌ی کنونی جامعه‌ی ماست. شرایط و مطالبات مردم را رادیکال ارزیابی می‌کند و آن را متعلق به چپ جامعه می‌داند. منشور به طور روشن به کارگران و متحدان وی در میان بخش‌های دیگر جامعه که متحدانه در اعتراض‌ها، اعتصاب‌ها، راهپیمایی‌ها و به ویژه در جنگ و گریزهای جوانان محلات در کف خیابان با  سرکوبگران رژیم دست و پنجه نرم می‌کنند تأکید می‌ورزد.

آزادی فوری و بی‌قید و شرط همه‌ی زندانیان سیاسی، آزادی بی‌قید و شرط عقیده، بیان و اندیشه و مطبوعات و تحزب، لغو فوری صدور و اجرای هر نوع مجازات مرگ، اعدام، قصاص و ممنوعیت هر قسم شکنجه روحی و جسمی، اعلام بلادرنگ برابری کامل حقوق زنان با مردان در تمامی عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و خانوادگی، اعلام مذهب به عنوان امر خصوصی افراد و عدم مداخله‌ی آن در مقدرات و قوانین سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی، تامین ایمنی کار، امنیت شغلی و افزایش فوری حقوق کارگران، معلمان، کارمندان و همه‌ی زحمتکشان شاغل و بازنشسته، امحای قوانین و هرگونه نگرش مبتنی بر تبعیض و ستم ملی و مذهبی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب حمایتی و توزیع عادلانه و برابر امکانات دولتی برای رشد فرهنگ و هنر در همه‌ی مناطق کشور، بر چیده شدن ارگان‌های سرکوب و محدود کردن اختیارات دولت و دخالت مستقیم و دائمی مردم در اداره امور کشور از طریق شوراهای محلی و سراسری، مصادره‌ی اموال همه‌ی اشخاص حقیقی و حقوقی و نهادهای دولتی و شبه دولتی و خصوصی که با غارت مستقیم و یا رانت حکومتی اموال و ثروت‌های اجتماعی مردم ایران را به یغما برده ‌اند، پایان دادن به تخریب‌های زیست محیطی و اجرای سیاست‌های بنیادین برای احیای زیرساخت‌های زیست محیطی، ممنوعیت کار کودکان و تامین زندگی و آموزش آنان جدای از موقعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده و ایجاد رفاه همگانی از طریق بیمه بیکاری و تامین اجتماعی قدرتمند برای همه، عادی سازی روابط خارجی در بالاترین سطوح با همه کشورهای جهان بر مبنای روابطی عادلانه و احترام متقابل، فشرده‌ای از محتوای این منشور آزادی‌خواه و برابری‌طلب است. 

منشور از برخی جهات بسیار پیشرفته است و این جنبه در برنامه‌های سیاسی چپ غایب است؛ از جمله « امحا و لغو بی قید و شرط قوانین و فرم‌های تبعیض آمیز علیه تعلقات و گرایش‌های جنسی و جنسیتی، به رسمیت شناختن جامعه‌ی رنگین کمانیِ "ال‌جی‌بی‌تی‌کیوآی‌ای‌پلاس"، جرم زدایی از همه‌ی تعلقات و گرایشات جنسیتی‌ و پایبندی بدون قید و شرط به تمامی حقوق زنان بر بدن و سرنوشت خود و جلوگیری از اعمال کنترل‌ مردسالارانه. منشور بر تغییر ساختار‌ها و شرایط عمومی کار و عدالت اجتماعی و اقتصادی و جنسیتی و محیط زیستی تاکید می‌ورزد. به طور کلی می‌توان منشور را منطبق بر توازن قوای خاص در این لحظه دانست و آن را توافقی میان گرایش‌های متفاوت در درون مبارزات مردم ایران ارزیابی کرد

دستاوردهای نظری و عملی منشور در همین آغاز کار فوق العاده است. از جنبه نظری منشور به مخالفان جریان‌های راست و اولترا راست ابزار نظری و ایدئولوژیک مناسب و منسجمی  را ارائه می‌دهد که بر اساس آن از جنبش موجود در ایران حمایت کنند. همچنین بند‌های دوازده گانه‌ی منشور بنیادی است برای طرح برنامه سیاسی احزاب انقلابی و چپ که می‌تواند به صورت‌های مختلف در برنامه‌های موجود این احزاب تاثیرگذار بوده ونیز مبنایی برای شکل گیری بلوک بندی‌ها و جبهه‌های انقلابی و متحد اپوزیسیون در داخل و خارج کشور باشد. در یک کلام دفاع از منشور به معنای دفاع همه جانبه از مبارزه‌ی توده هاست

دستاورد عملی منشور تا این لحظه به صورت پیوستن بخشهای دیگر جنبش‌های اجتماعی به حرکت تاریخ ساز جنبش «زن زندگی آزادی» می‌باشد. همچنان که شعار محوری جنبش توانست به طرزی شگفت انگیز انگیزه‌ی سراسری برای مبارزه متحدانه و توقف ناپذیر و بی سابقه علیه نظام حاکم را ایجاد کند، این منشور نیز در همین ابتدای کار با توجه به امواج پشتیبانی و تایید که در داخل و خارج در میان کارگران، زنان، دانشجویان و غیره از آن به عمل می‌آید و به طور روزانه افزایش می‌یابد بعد دیگری از جنبش انقلابی مردم ما را در این لحظه، آشکارا به نمایش می‌گذارد.

ما «گرایش کمونیسم شورایی» به عنوان جزئی از جنبش شورایی ٍمعتقدیم دفاع نظری و عملی از منشور در این لحظه اساس کار ما را تشکیل میدهد و تکلیف و وظایف ما را در قبال جنبش انقلابی کنونی در خطوط اساسی‌اش معین می‌سازد.از همین رو پشتیبانی قاطع خود را از این منشور و همه‌ی تکالیف و وظایفی که این منشور بر دوش طرفدارانش می‌گذارد اعلام می‌کنیم؛ و دست یاری و همراهی و همکاری را در میان چپ انقلابی در داخل و خارج کشور و به ویژه باورمندان به «شعار آزادی برابری اداره شورایی» به گرمی می‌فشاریم.

گرایش کمونیسم شورایی

4 اسفند 1401 برابر 23 فوریه 2023

 

اسم
نظر ...