طبق گزارش دیدهبان جنگ
حملات هوایی اسرائیل به سوریه دستکم ۲۵ کشته بر جای گذاشت
دیدهبان حقوق بشر سوریه، که یک نهاد ناظر بر جنگ مستقر در بریتانیا است، تعداد کشتهشدگان ناشی از حملات شبانه اسرائیل به سراسر سوریه را بهروزرسانی کرده و شمار کشتهشدگان را اکنون ۲۵ نفر اعلام کرده است که پیش از این ۱۸ نفر گزارش شده بود.
طبق گزارش این نهاد ناظر، از میان کشتهشدگان «پنج غیرنظامی، چهار سرباز و نیروهای اطلاعاتی، و ۱۳ سوری که با گروههای نیابتی طرفدار ایران همکاری میکردند» هستند. علاوه بر این، سه جسد دیگر هنوز شناسایی نشدهاند.
این دیدهبان حمله شب یکشنبه را «یکی از شدیدترین حملات اسرائیل» در سوریه طی سالهای اخیر توصیف کرده و اعلام کرده که این حمله با ۱۴ موشک انجام شده است.
خبرگزاری رسمی سوریه گزارش داده که ۱۶ نفر کشته شدهاند. روزنامه گاردین هنوز این ارقام را بهطور مستقل تأیید نکرده است.
عکسهایی از مردمی که به بررسی خسارتهای ناشی از حملات شبانه اسرائیل در حومهٔ مصیاف در استان حما میپردازند نیز منتشر شده است.
دیدهبان حقوق بشر سوریه، که یک نهاد ناظر بر جنگ مستقر در بریتانیا است، اعلام کرده که ۲۵ نفر در حملات هوایی شبانه اسرائیل به سوریه کشته شدهاند. رسانههای دولتی سوریه شمار کشتهشدگان را ۱۶ نفر و تعداد مجروحین را ۴۰ نفر اعلام کردهاند. ایران این حملات را به عنوان یک «حمله جنایتکارانه» علیه سوریه محکوم کرده است. به نظر میرسد هدف اصلی این حملات، یک مرکز تحقیقات نظامی در مصیاف بوده که با برنامههای موشکی و شیمیایی سوریه مرتبط است، اما انفجارهایی در دمشق، حمص و طرطوس نیز شنیده شده است.
مردم خسارات وارده را در محل حملات شبانه اسرائیل به حومه مصیاف در استان حماه مرکزی سوریه بررسی می کنند. عکس: لوای بشارا/ خبرگزاری فرانسه/ گتی ایماژ
بنی گانتز، رهبر حزب اتحاد ملی میانهرو و وزیر دفاع پیشین اسرائیل، اظهار کرده که اسرائیل باید تمرکز خود را به سمت حزبالله و مرز لبنان معطوف کند. او گفته است که «داستان حماس موضوعی قدیمی است» و تاکید کرده که «مسئله اصلی، ایران و نیروهای نیابتی آن در منطقه و تلاشهای آنها است».
ولکر تورک، رئیس حقوق بشر سازمان ملل، گفت که پایان دادن به جنگ در غزه اولویت دارد و از کشورها خواست که به آنچه او «بیاعتنایی آشکار اسرائیل» به قوانین بینالمللی در سرزمینهای اشغالی فلسطین خوانده، واکنش نشان دهند.
حسام ابو صفیه، مدیر بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه، هشدار داد که بیمارستان ظرف ۴۸ ساعت به دلیل کمبود سوخت و لوازم پزشکی بحرانی از کار خواهد افتاد. او گفت که کمبود سوخت در بخش مراقبتهای ویژه میتواند منجر به مرگ دهها کودک شود.
طبق بیانیه وزارت بهداشت غزه، از ۷ اکتبر تاکنون، دستکم ۴۰,۹۸۸ فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه کشته و ۹۴,۸۲۵ نفر زخمی شدهاند.
برنامه جهانی غذا (WFP)، نهاد غذایی سازمان ملل، اعلام کرده که ۲.۲ میلیون فلسطینی در غزه به «کمک فوری» غذایی و معیشتی نیاز دارند.
WFP در خاورمیانه و شمال آفریقا گفته است که دستورات تخلیه اسرائیل تلاشها برای رساندن کمکها را مختل میکند. این نهاد بار دیگر خواستار آتشبس فوری شده است.
ویکتور آگویو، مدیر تغذیه کودکان یونیسف، اعلام کرده است که فلسطینیان در غزه در حال تجربه یکی از شدیدترین بحرانهای غذایی و تغذیهای تاریخ هستند.
او گفته است که تأثیرات جنگ و «محدودیتهای شدید» بر پاسخهای بشردوستانه منجر به «فروپاشی کامل» سیستمهای غذایی، بهداشتی و حفاظتی شده است، که پیامدهای «فاجعهباری» به همراه دارد.
آگویو هشدار داده که خطر واقعی قحطی وجود دارد، زیرا بیشتر زمینهای کشاورزی در نوار غزه توسط حملات هوایی اسرائیل نابود شدهاند.
طبق تعریف فنی قحطی، باید ۲۰٪ از خانوادهها با کمبود شدید غذا مواجه باشند یا تقریباً در حالت گرسنگی قرار داشته باشند. همچنین، یکسوم از کودکان باید از سوءتغذیه حاد یا تحلیل رفتن رنج ببرند و دو بزرگسال یا چهار کودک به ازای هر ۱۰,۰۰۰ نفر روزانه بر اثر گرسنگی و پیامدهای آن جان خود را از دست بدهند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که تعداد کشتهشدگان در غزه به ۴۰,۹۸۸ نفر رسیده است. از ۷ اکتبر تاکنون، دستکم ۴۰,۹۸۸ فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل به غزه کشته و ۹۴,۸۲۵ نفر زخمی شدهاند. این آمار شامل ۱۶ کشته در ۲۴ ساعت گذشته نیز میشود.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرده که هزاران نفر دیگر احتمالاً هنوز در زیر آوارهای این منطقه باقی ماندهاند.
آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای فلسطین (آنروا) اعلام کرده است که تاکنون بیش از ۴۴۶,۰۰۰ کودک در غزه علیه فلج اطفال واکسینه شدهاند، پس از آنکه حماس و اسرائیل با توقفهای محدود در درگیریهایشان موافقت کردند.
آنروا در پستی در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) نوشته است: «از فردا، این کمپین به شمال غزه میرود و وارد پیچیدهترین مرحله خود میشود. بسیاری از کودکان دیگر به شدت به واکسن نیاز دارند.»
سازمان جهانی بهداشت معتقد است که برای اثربخشی این کمپین، ۹۰٪ کودکان زیر ۱۰ سال در غزه باید واکسینه شوند.
منبع خبر:گاردین