محمد یونس، برنده جایزه نوبل صلح ریاست دولت موقت بنگلادش را بر عهده خواهد گرفت


109 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :

artimg

محمد یونس، برنده جایزه نوبل صلح ریاست دولت موقت بنگلادش را بر عهده خواهد گرفت

در پی استعفا و فرار نخست وزیر و به دنبال انحلال مجلس، محمد یونس، برنده جایزه نوبل صلح سال ۲۰۰۶ گفت که آماده است تا ریاست دولت موقت بنگلادش را بر عهده بگیرد. پس از آنکه رئیس جمهوری این کشور او را مامور کرد تا کابینه خود را تشکیل دهد، وی متعهد شد تا ظرف چند ماه انتخابات برگزار کند. 

محمد یونس، برنده جایزه نوبل صلح.

محمد یونس، برنده جایزه نوبل صلح. © AP - Mahmud Hossain Opu

توسط:ار.اف.ایدنبال کنید

محمد یونس ۸۴ ساله که در حال حاضر در اروپا به سر می‌برد، روز چهارشنبه در مجله بریتانیایی اکونومیست نوشت که هر کاری انجام خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که «انتخابات آزاد و عادلانه در ماه‌های آینده برگزار شود».‌

این اقتصاددان و چهره شناخته شده بین‌المللی افزود: «بیش از همه، ما به جوانانی نیاز داریم که مانند بسیاری از دولت‌های قبلی ما وسواس چندانی برای تسویه حساب نداشته باشند».

بر اساس بیانیه ریاست جمهوری بنگلادش، تصمیم «تشکیل یک دولت موقت (...) با رهبری یونس» در دیداری بین محمد شهاب الدین، رئیس جمهور، مقامات ارشد ارتش و رهبران جنبش‌های اعتراضی دانشجویی علیه تبعیض، که اصلی‌ترین جریان اعتراضات اخیر بود، اتخاذ شده است. 

در این بیانیه آمده است: «رئیس جمهور از مردم خواست تا او را برای عبور از بحران یاری کنند. تشکیل سریع دولت موقت برای غلبه بر بحران ضروری است.»

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

محمد یونس روز سه شنبه اعلام کرد که آماده است تا ریاست یک دولت موقت را به دست گیرد. وی در بیانیه‌ای گفت: «من همیشه سیاست را کنار گذاشته‌ام (...) اما امروز، اگر لازم باشد در بنگلادش، به خاطر کشورم و به خاطر شجاعت مردمم اقدام کنم، این کار را انجام خواهم داد».

ناهید اسلام، یکی از رهبران جنبش دانشجویی، پس از یک جلسه سه ساعته در مقر ریاست جمهوری، این موضوع  را تایید کرد. او گفت که رئیس جمهور موافقت کرده که دولت موقت «در اسرع وقت تشکیل شود».

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه خطاب به خبرنگاران اعلام کرد که این دولت باید «به اصول دموکراتیک، حاکمیت قانون و انعکاس اراده مردم احترام بگذارد».

پاکستان در اولین واکنش به تحولات اخیر در بنگلادش که در سال ۱۹۷۱ پس از جدایی از این کشور تاسیس شد، با اعلام «همبستگی با مردم بنگلادش»، ابراز امیدواری کرد که شرایط «به حالت عادی» برگردد.

 

 

 
اسم
نظر ...