ترور اسماعیل هنیه رهبر حماس در تهران


89 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :

artimg

به گزارش اکوایران، اسماعیل هنیه، رهبر ارشد حماس و نخست‌وزیر دهمین دولت فلسطینی، بامداد 10 مرداد 1403 در یکی از اقامتگاه‌های جانبازان در شمال تهران ترور شد؛ او به تهران آمده بود تا در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری جدید ایران، شرکت کند.

حوالی ساعت 6 صبح روز 10 مرداد، سپاه پاسداران اسلامی در اطلاعیه شماره یک خود از مورد اصابت قرار گرفتن محل اقامت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی مقاومت حماس، در تهران با پرتابه‌ای از هوا و به شهادت رسیدن وی به همراه یک نفر از محافظینش خبر داد.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس خبر ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این ترور را تایید و آن را به امت عربی و اسلامی و تمام آزادگان جهان تسلیت گفت. موسی ابومرزوق از اعضای دفتر سیاسی حماسی نیز با اعلام این مطلب تاکید کرد که این ترور بزدلانه بی پاسخ نخواهد ماند.

همچنین ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسه فوق العاده این کمیسیون درباره حادثه ترور اسماعیل هنیه در تهران خبر داد.

دومین اطلاعیه سپاه پاسداران نیز حوالی ساعت 12 ظهر منتشر شد که در آن، سپاه ضمن محکومیت ترور اسماعیل هنیه، تاکید کرد «این جنایت رژیم صهیونیستی با پاسخ سخت و دردناک جبهه مقتدر و عظیم مقاومت بویژه ایران اسلامی همراه خواهد بود».

در پی ترور اسماعیل هنیه، دولت ایران سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

بازتاب ترور اسماعیل هنیه در رسانه‌های جهانی 

خبر ترور اسماعیل هنیه بازتاب‌های فراوانی در رسانه‌های جهانی داشت.

محمد الهندی، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی به «الجزیره لایو» گفت: ترور هنیه تنها متوجه مقاومت و حماس نبود، بلکه ایران را نیز هدف قرار داد.

«الحدث» در پی گزارشی عنوان کرد که نتانیاهو از وزرای کابینه خود خواسته است تا هیچگونه اظهار نظری در خصوص ترور اسماعیل هنیه نکنند با این وجود وزیر میراث فرهنگی رژیم صهیونیستی بشدت از این اقدام انتقاد کرده است.

«CNN» نیز در نخستین واکنش‌اش به ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، این حادثه را موجب تشدید تنش در منطقه دانست.

«المیادین» نیز مدعی شد که ترور اسماعیل هنیه در تهران با شلیک موشکی از کشوری دیگر بوده و از داخل ایران انجام نشده است.

واکنش مقامات ایرانی به ترور هنیه:

در پی ترور رئیس دفتر سیاسی حماس مقامات و چهره‌های سیاسی ایرانی نسبت به این خبر واکنش نشان دادند.

رهبر انقلاب اسلامی نیز در پیامی ترور اسماعیل هنیه را به جبهه مقاومت و ملت فلسطین تسلیت گفت و عنوان کرد: « خونخواهی مهمان عزیزمان را وظیفه خود می‌دانیم. رژیم صهیونیستی زمینه مجازات سخت را برای خود فراهم ساخت

مسعود پزشکیان ترور اسماعیل هنیه را در شبکه اجتماعی ایکس تسلیت گفت و ترور او را عاملی بر مستحکم‌تر شدن روابط ایران و فلسطین دانست. رئیس جمهور همچنین عنوان کرد که جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی و شرف خود دفاع، و اشغالگران تروریست را از اقدام بزدلانه خود پشیمان خواهد کرد.

واکنش مقامات سیاسی خارجی در پی ترور اسماعیل هنیه:

خبر ترور اسماعیل هنیه همچنین واکنش‌های گسترده گروه‌های سیاسی و کشورهای خارجی را نیز برانگیخت.

نخست وزیر قطر در پی خبر ترور اسماعیل هنیه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ترورها و تشدید تنش‌ها این سوال را مطرح می‌کند: چگونه می‌توان مذاکراتی انجام داد که در آن یک طرف مذاکره کننده را می‌کشند. صلح منطقه‌ای و بین‌المللی به شرکای جدی دارد و موضعی که جان مردم کم ارزش نباشد

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در واکنش به ترور اسماعیل هنیه توسط رژیم صهیونیستی در تهران گفت که هیچ نظری درباره نقش رژیم صهیونیستی در ترور هنیه و اطلاع آمریکا از این اقدام پیش از وقوع آن ندارد.

نیویورک تایمز به نقل از آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، نوشت: «ایالات متحده از قبل از حمله به هنیه اطلاعی نداشت

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن محکومیت ترور هنیه، آن را یک اقدام بزدلانه و اتفاقی خطرناک دانست.

 

 

 
اسم
نظر ...