پنجشنبه - ۲۰-۰۲-۱۴۰۳
فلاکت دین یک باره هم بیان و هم اعتراض علیه فلاکت واقعی است.دین آه آفریده ستم دیده،دل جهانی بی دل،و روح شرایط بی روح است.افیون توده هاست

شوراها

گرایش کمونیسم شورایی

بولتن خبری… بی‌اطلاعی از سرنوشت دو دانش‌آموز، آیدا مرادبهروزی و هستی محمدحسینی، بعد از دو هفته


اخبار روز
14-02-2024
144 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :


بولتن خبری… بی‌اطلاعی از سرنوشت دو دانش‌آموز، آیدا مرادبهروزی و هستی محمدحسینی، بعد از دو هفته

تداوم اعتصاب و اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز

 

امروز سه‌شنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۲، کارگران گروه ملی فولاد اهواز در تداوم اعتراضشان دست به اعتصاب و برگزاری تجمع زدند. دور جدید اعتراض کارگران فولاد اهواز در پی مهلت کارگران به مدیریت شرکت برای اصلاح ایرادات موجود در برخی آیتم های مربوط به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و همینطور خواست همسان سازی دستمزدها برابر دریافتی شرکتهای فولادی همجوار صورت گرفته است.

بی‌اطلاعی از سرنوشت دو دانش‌آموز، آیدا مرادبهروزی و هستی محمدحسینی، بعد از دو هفته

 

روز چهارشنبه یازدهم بهمن‌ماه ۱۴۰۲، آیدا مرادبهروزی و هستی محمدحسینی، ساعت دوازده ظهر برای رفتن به مدرسه از منزل خارج شده‌اند و با وجود گذشت دو هفتە از زمان ناپدید شدن آن‌ها، هیچ اطلاعی از سرنوشت این دو دانش‌آموز در دسترسی نمی‌باشد. عدم اطلاع از سرنوشت این دو نوجوان سبب تشدید نگرانی خانواده‌های آن‌ها شده است. سوری بابایی‌چگینی، فعال حقوق زنان و کارزار «حجاب بی‌حجاب»، مادر آیدا مرادبهروزی از فعالین زندانی است که با وجود درخو‌است مرخصی، به منظور پیگیری وضعیت دخترش، همچنان در زندان به‌سر می‌برد؛ دادستان قزوین، آزادی موقت وی با سند و پابند را، مشروط به سر کردن روسری، داشتن حجاب کامل، ابراز بخشش و ندامت کرده است. خانواده‌ی مرادبهروزی و محمد‌حسینی، به کلانتری، آگاهی، اداره اطلاعات دادگستری اطلاع داده و پیگیر شده‌اند، اما اقدام کافی و موثری برای پیدا کردن این دو نوجوان دختر و دانش‌آموز انجام نشده است.
بنابر آخرین خبرها، سوری بابایی‌چگینی، فعال مدنی محبوس در زندان چوبین در قزوین با تودیع قرار وثیقه جهت پیگیری وضعیت فرزند مفقودش به مدت ده روز به مرخصی اعزام شده است. به گفته بستگان خانواده‌های این دو نوجوان، مراجعه آن‌ها به کلانتری، آگاهی، اطلاعات و دادگستری، تاکنون بی‌نتیجه بوده و این‌ نهادهای حکومتی اعلام کرده‌اند که “ما نمی‌توانیم آنها را پیدا کنیم.”

به خانواده عباس دریس گفته اند بیایید ملاقات!

با خانواده عباس دریس تماس گرفته و به آن‌ها گفته‌اند ۱۰ روز دیگر مادرش فهیمه بنی سعید و سه فرزندش محمد، مهدی و علی به دیدار عباس بروند؛ احتمالا این دیدار همان آخرین ملاقات پیش از اعدام باشد؛ مادر عباس دریس بارها بر بی گناهی عباس دریس تاکید گذاشته و از همه تقاضای کمک کرده است ، تا عباس را از مرگ نجات دهند.

پابند الکترونیکی برای ملعمان فارس

امروز ۲۳ بهمن ماه ١۴٠٢ سه تن از فعالین صنفی معلمان فارس محمدعلی زحمتکش، ایرج رهنما و افشین رزمجوئی که پیش تر برای اجرای حکم حبس خود در زندان عادل‌آباد به سر می‌بردند با پابند الکترونیکی آزاد و در واقع حبس خانگی شدند. لازم به ذکر است با آزادی همراه با پابند آقای غلامرضا‌ غلامی کندازی دیگر معلم زندانی فارس موافقت نشد.

بلاتکلیفی مرضیه فارسی و فروغ تقی‌پور، زندانیان سیاسی به‌رغم گذشت پنج‌ماه از زمان دستگیری‌شان

بر اساس گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران مرضیه فارسی و فروغ تقی پور، دو متهم سیاسی به‌رغم گذشت بیش از صد و هفتاد روز از زمان دستگیری‌شان، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین در حبس ‌اند. هرانا به نقل از یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهمان نوشت جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام‌های آن‌ها اوایل بهمن سال جاری در شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، «به ظن همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام از بابت اتهام بغی» برگزار شده، اما آنها دادگاه را به رسمیت نشناخته و از حضور در این جلسه امتناع کرده‌اند. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی این زندانیان سیاسی را آذر سال جاری در یک پرونده مشترک به اتهام «همکاری با یکی از گروه‌های اپوزیسیون» به «بغی» متهم کرد که می‌تواند به صدور حکم‌ اعدام برای این زندانیان منجر شود. «بغی» اتهامی است که در قانون مجازات اسلامی به افرادی زده می‌شود که در برابر نظام جمهوری اسلامی به‌شکل مسلحانه قیام کرده و می‌ایستند. این اتهام ممکن است به مجازات‌ اعدام، صلب، قطع دست راست و پای چپ و یا نفی بلد منتهی شود. فروغ تقی‌پور، فرزند رحیم تقی‌پور از زندانیان سیاسی دهه‌ ۱۳۶۰ است که به اتهام هواداری از مجاهدین خلق اسفندماه ۱۳۹۸ بازداشت و بهمن ۱۴۰۱ از زندان آزاد شد. مرضیه فارسی نیز بهمن ۱۳۹۸ به اتهام هواداری از مجاهدین خلق در شهرری بازداشت و در اسفندماه ۱۴۰۱ از زندان آزاد شد. او به بیماری سرطان مبتلاست. این دو زندانی سیاسی سابق بار دیگر ۳۰ مردادماه سال جاری در تهران بازداشت شدند.

ده‌ها تن از دانشگاهیان به اخراج دکتر احمد شکرچی از دانشگاه شهید بهشتی اعتراض کردند

در پی انتشار خبر اخراج دکتر احمد شکرچی از گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی، ده‌ها تن از دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه‌های کشور نسبت به این اتفاق اعتراض کرده و به مسئولان دربارۀ روند اخراج اساتید دانشگاه‌ها هشدار دادند. در بیانیه‌ای که به امضای بیش از ۲۰۰ نفر از دانشگاهیان رسیده است با یادآوری مراتب علمی و اخلاقی دکتر احمد شکرچی تصریح شده که «دانشجویانی که در کلاس‌های درس دکتر شکرچی در مقاطع مختلف کارشناسی تا دکتری تخصصی حضور داشته‌، از راهنمایی و مشاورۀ ایشان در نگارش رساله بهره‌مند شده یا دیگر اشکال همکاری علمی و پژوهشی را با این دانشمند علوم اجتماعی تجربه کرده‌اند، گواه هستند که ایشان یکی از شایسته‌ترین، به‌روزترین و دقیق‌ترین اساتید گروه جامعه‌شناسی دانشگاه بهشتی و برخوردار از اخلاق حرفه‌ای، فضایل انسانی، میانه‌روی و پایبندی عمیق به موازین علمی است و انگشت حیرت به دهان از این اقدام غیرمدبرانۀ مسئولان دانشگاه بهشتی هستند که آگاهانه یا ناآگاهانه در حال سوق دادن یکی از باسابقه‌ترین گروه‌های آموزشی و پژوهشی جامعه‌شناسی در کشور به قهقرایند.» در متن این بیانیه همچنین نسبت به روند پاکسازی و خالص‌سازی اساتید دانشگاه در سال‌های اخیر ابراز نگرانی و تاسف شده و از مسئولان دانشگاه‌ها و وزارت علوم درخواست شده نسبت به عواقب اخراج اساتید و مهاجرت نخبگان از دانشگاه‌ها و کشور به‌هوش بوده و زنجیرۀ خالی کردن ساحت دانشگاه از اساتید دانشمند و فضیلت‌مند را متوقف کنند. در بخشی از این بیانیه با یادآوری اینکه اخراج احمد شکرچی از دانشگاه درست در روزهای مقارن با پیروزی انقلاب اسلامی رخ داده به نقش پیشگام دانشگاهیان در پیروزی انقلاب اشاره و قطع مداخلات غیرعلمی و مخرب نهادهای بیرونی در دانشگاه از مطالبات و آرمان‌های انقلابیون ذکر شده است. در پایان این بیانیه با دکتر احمد شکرچی اعلام همبستگی و از محروم شدن دانشگاه شهید بهشتی از سرمایۀ علمی این جامعه‌شناس برجسته ابراز تاسف عمیق شده است.

احضار مهدخت دامغان‌پور، یکی از وکلای محمد قبادلو به دادگاه

 

امیر رئیسیان٬ یکی از وکلای محمد قبادلو در حساب ایکس (توییتر) خود خبر داد پس از آنکه قوه قضاییه را به «مناظره در رسانه» دعوت کرده است، مهدخت دامغان‌پور٬ همکار او و دیگر وکیل محمد قبادلو به دادسرای رسانه احضار شده است. پیشتر خانم دامغان‌پور گفته بود: «محمد قبادلو٬ ٬‌موکلم٬ در مخفیانه‌ترین حالت ممکن و بدون ملاقات با خانواده اعدام شد». آقای رئیسیان درباره جزئیات و دلیل احضار مهدخت دامغان‌پور، توضیحی نداده است و گفته همکارش «مستندات و مدارکی» را به دادسرا ارائه داده است. محمد قبادلو از معترضان اعتراضات سال گذشته بود که روز ۳ بهمن اعدام شد.

نشست ایستگاه متروی در حال ساخت در نزدیکی مسجد جامع اصفهان

هفته پیش ایستگاه در حال ساخت مترو در چهار راه ابن سینا در اصفهان فرو ریخت. دلیل آن را ماسه‌ای بودن زمین عنوان کرده‌اند. در نزدیکی این ایستگاه و حدود ۲۰۰ متر آن طرف‌تر مسجد جامع عتیق اصفهان قرار دارد. مسجدی با بیش از هزار سال قدمت که در طی دوره‌های مختلف مرمت شده است. مسجد جامع عتیق در یکی از تاریخی‌ترین بخش‌های اصفهان واقع شده و این در سال ۹۰ در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد. ستون‌ها در شبستان شمالی این مسجد ناپایدارند و قرن‌ها است تحت مرمت قرار دارند. بعضی از این ستون‌ها حتی کج شده‌اند. باستان‌شناسان و محققان دلیل مستحکم نبودن ستون‌ها را وجود خاک رس، شن و ماسه زیر مسجد عنوان کرده‌اند. گنبد تاج‌الملک هم در بخش شمالی مسجد دچار شکاف شده است. حالا گفته‌اند قرار است مترو از سی متری این مسجد رد شود. فعالان میراث فرهنگی و کارشناسان در اصفهان نگرانند که با عبور مترو از نزدیکی این مسجد، خاک توان مقاومت نداشته باشد و ستون‌های بخش شمالی و دیگر قسمت‌های مسجد دچار ریزش شود. مدیرعامل سازمان قطار شهری اصفهان دی ماه گفته بود علم عبور مترو از مکان‌های تاریخی وجود دارد و باید مطالعات مربوط را انجام بدهیم، حالا به نظر می‌رسد این مطالعات را در حدود حریم مسجد یعنی چهارراه ابن سینا انجام نداده‌اند، میدانی که خودش در منطقه تاریخی مهم اصفهان قرار دارد و همین میدانی که هفته پیش سقف ایستگاه مترو در آن ریخت. جالب است که شبستان و گنبد در قسمت شمالی مسجد و نزدیک‌ترین بخش مسجد به ایستگاه ابن سینا هستند.

اجرای حکم قطعی توقیف بوئینگ ۷۴۷ ماهان‌ایر؛ هواپیمای مصادره‌شده به خاک آمریکا منتقل شد

 

وزارت دادگستری آمریکا روز دوشنبه ٢٣ بهمن از اجرای حکم قطعی توقیف هواپیمای باربری بوئینگ ۷۴۷ که قبلا تحت مالکیت شرکت هواپیمایی ماهان‌ایر، وابسته به نیروی قدس سپاه پاسداران بود، خبر داد. طبق بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، دولت آرژانتین روز یکشنبه ٢٢ بهمن پیرو حکم قطعی توقیف هواپیمای مزبور صادره در روز ١٣ اردیبهشت سال ۱۴۰۲ توسط دادگاه واشنگتن، نگهداری فیزیکی از آن را به ایالات متحده محول کرد و این هواپیما اکنون به جنوب ایالت فلوریدا رسیده است. متیو اولسن، معاون دادستان کل بخش امنیت ملی وزارت دادگستری، در این ارتباط گفت: «این هواپیمای ساخت آمریکا توسط یک شرکت هواپیمایی ایرانی تحریم‌شده در یک معامله ناقض قوانین کنترل صادرات ایالات متحده و مستقیما سودرسان به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که خود یک سازمان تروریستی است، جابه‌جا شده بود.» متیو اکسلراد، معاون وزیر بازرگانی در امور اعمال مقررات صادرات، نیز در این ارتباط گفت: «ماهان‌ایر که به حمل سلاح و جنگجویان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزب‌الله شناخته می‌شود، با فروختن این هواپیما به یک شرکت باربری هوایی ونزوئلا محدودیت‌های صادراتی ما را زیر پا گذاشت. اکنون [این هواپیما] دارایی دولت ایالات متحده است.» طبق اسناد دادگاه، کاپیتان این هواپیما از فرماندهان سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین سهامدار و عضو هیئت مدیره شرکت تحریم‌شده «قشم فارس ایر» وابسته به نیروی قدس سپاه پاسداران بوده است. وزارت دادگستری آرژانتین روز چهارشنبه ۱۳ دی سال جاری دستور تحویل این هواپیما به ایالات متحده را صادر کرد. این هواپیمای باری بوئینگ ۷۴۷، متعلق به شرکت «اِمتراسور» ونزوئلا بود که دو سال پیش از شرکت ایرانی «ماهان‌ایر» خریداری شده بود. کاراکاس و تهران به توقیف این هواپیما اعتراض کرده و ونزوئلا تصمیم آرژانتین برای تحویل دادن این هواپیما به ایالات متحده را «سرقت» توصیف کرده است.

خبرگزاری خانه ملت وابسته به مجلس ایران «هک شد»

رسانه‌های ایران می‌گویند که خبرگزاری خانه ملت وابسته به مجلس شورای اسلامی هک شده است. خبرگزاری ایسنا می‌گوید اکنون این وبسایت تا رفع مشکل از دسترس خارج شده است. گروه هکری موسوم به «قیام تا سرنگونی» مسئولیت این اقدام را بر عهده گرفته و می‌گوید اسناد حاصل از هک، از جمله فهرست حقوق بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس را منتشر کرده است. هک خبرگزاری مجلس در آستانه انتخابات آن صورت گرفته است که قرار است ۱۱ اسفند یعنی ۱۷ روز دیگر در ایران برگزار شود.

خبرهای جهان

دو سرباز ارمنی بر اثر تیراندازی نیروهای آذربایجان کشته شدند

 

ارمنستان روز سه‌شنبه اعلام کرد که دو تن از سربازانش بر اثر تیراندازی آذربایجان در امتداد مرزها کشته‌ شده‌اند که نخستین حادثه مرگبار از زمان آغاز مذاکره دو طرف برای پایان دادن به بیش از ۳۰ سال جنگ متناوب در سال گذشته است. وزارت دفاع ارمنستان در بیانیه‌ای که در تلگرام منتشر شد گفت که دو سرباز این کشور در پاسگاهی در نزدیکی روستای نرکین هاند در جنوب این کشور کشته و چند تن دیگر زخمی شدند.  سرویس مرزی آذربایجان در بیانیه‌ای اعلام کرد که به تلافی اقدام که نیروهای ارمنستان روز قبل مرتکب شده بودند، «عملیاتی انتقام جویانه» را انجام داد. در این بیانیه آمده است که «تحریک‌های» بیشتر با «اقدامات جدی‌تر و قاطع‌تر» مواجه خواهد شد.  وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد که نیروهای ارمنستان شامگاه دوشنبه به مواضع باکو در امتداد بخش شمال غربی مرز در حدود ۳۰۰ کیلومتری نرکین هاند شلیک کردند. وزارت دفاع ارمنستان وقوع چنین حادثه‌ای را تکذیب کرد. 

صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی: جنگ غزه و حملات در دریای سرخ، اقتصاد جهانی را به خطر می‌اندازد

 

صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی روز دوشنبه هشدار دادند که جنگ غزه و حملات به کشتی‌رانی تجاری در دریای سرخ تهدیدی برای اقتصاد جهانی است. کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول، با اشاره به جنگ کنونی اسرائیل در غزه گفت که این رخداد اقتصاد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را تحت تاثیر خود قرار داده است. خانم جورجیوا که در «اجلاس جهانی دولت‌ها»، گردهمایی سالانه رهبران تجاری و سیاسی در دبی، سخنرانی می‌کرد، هشدار داد که این جنگ هر چه طولانی‌تر بشود، تاثیرات مخرب آن بر جهان عمیق‌تر خواهد شد. وی اظهار داشت: «من بیشتر از این می‌ترسم که جنگ طولانی بشود، چرا که اگر این جنگ ادامه یابد، خطر گسترش آن افزایش می‌یابد.» مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول در ادامه افزود: «در حال حاضر متوجه خطر گسترش آن به کانال سوئز هستیم، چرا که شورشیان حوثی تحت حمایت ایران به کشتی‌ها در دریای سرخ که یک آبراه بسیار حیاتی است، حمله می‌کنند.» این حملات باعث شده است که شرکت‌های بین‌المللی از مسیر دریای سرخ احتراز کنند و به کشتی‌های خود دستور بدهند تا قاره آفریقا را دور بزنند که مسیری به مراتب طولانی‌تر و پرهزینه‌تر است. کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در اواخر ماه گذشته هشدار داد که حجم ترافیک تجاری که از کانال سوئز عبور می‌کند طی دو ماه بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته است. جورجیوا در ادامه گفت که اگر می‌پرسید این جنگ تاثیراتش تا کجاست، باید بگویم که برای تمام جهان می‌تواند مشکل‌ساز باشد. آجی بانگا، رئیس بانک جهانی، نیز که یکی دیگر از سخنرانان «اجلاس جهانی دولت‌ها» بود، گفت که «آنچه در غزه در حال رخ دادن است، به همراه چالش‌های اوکراین… و دریای سرخ» از جمله چالش‌های اصلی هستند که چشم‌انداز اقتصاد جهانی را مبهم می‌کنند. او عنوان کرد: «وقتی این متغیرها را به همراه این واقعیت در نظر می‌گیریم که سال گذشته احتمالا شاهد کمترین رشد اقتصادی طی چهار دهه اخیر بوده‌ایم… آن وقت باید به دقت مراقب شرایط باشیم.»

ترامپ از دیوان عالی آمریکا خواست برخوداری او از مصونیت قضایی را تایید کند

دونالد ترامپ رییس‌جمهوری سابق آمریکا با تقدیم دادخواستی به دیوان عالی ایالات متحده آمریکا خواستار لغو حکم یک دادگاه استیناف فدرال در شهر واشنگتن شده که او را فاقد مصونیت قضایی دانسته است. وکلای آقای ترامپ در این دادخواست گفته‌اند که محاکمه آقای ترامپ در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری به توانایی رقابت او با جو بایدن آسیب خواهد زد. در پی گشوده شدن یک پرونده علیه دونالد ترامپ در دادگاه فدرال شهر واشنگتن در تابستان گذشته در ارتباط با اتهام مداخله در انتخابات، وکلای رییس‌جمهوری سابق او را دارای مصونیت قضایی دانستند و خواستار بسته شدن پرونده شده بودند. اما هفته گذشته سه قاضی دادگاه استیناف فدرال با رد این درخواست گفتند که او همانند شهروندان معمولی فاقد مصونیت قضایی است. دیوان عالی آمریکا هفته پیش هم به شکایت آقای ترامپ از ایالت کلورادو رسیدگی کرد. این شکایت پس از آن مطرح شد که ایالت کلورادو آقای ترامپ را به طغیان علیه دولت فدرال متهم کرد و از حضور او در رقابت‌های ایالتی درون حزبی جلوگیری کرد. حکم دیوان عالی درباره این پرونده هنوز صادر نشده است.

 

 

 

اسم
نظر ...