هکتور یا حسین شمخانی دست پنهان سپاه پاسداران برای صدور نفت!


18-11-2024
بخش گزارشها
26 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :

artimg

هکتور یا حسین شمخانی دست پنهان سپاه پاسداران برای صدور نفت!

حسین شمخانی و غارت میلیاردها دلار از پول نفت مردم ایران زیر سایه تحریم‌ها

بلومبرگ گزارش داده که حسین شمخانی، پسر علی شمخانی، مشاور خامنه‌ای و دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی حکومت ایران، به‌عنوان «امپراطور نفت ایران» شناخته شده و در فروش صنعت نفت حکومت نقش بزرگی دارد.

این گزارش که در ۹شهریور ۴۰۳ منتشر شده، نشان می‌دهد که حسین شمخانی با نام مستعار «هکتور» در تجارت جهانی نفت نقش کلیدی دارد.

براساس این گزارش، حسین شمخانی از طریق شرکت میلاووس که در دبی مستقر است، میلیاردها دلار از فروش نفت ایران و روسیه به دست آورده است.

بلومبرگ هم‌چنین گزارش کرده که شمخانی با فروش محصولات نفتی از مقصد ایران، روسیه و سایر کشورها میلیاردها دلار کسب کرده و او را به‌عنوان یکی از سلاطین فروش نفت حکومت ایران در جهان معرفی کرده است.

نفوذ شمخانی به‌حدی است که محصولات نفتی شبکه او به شرکت‌های بزرگ جهانی مانند سینوپک چین، شورون آمریکا و بریتیش پترولیوم بریتانیا نیز می‌رسد.

بر اساس گزارش‌ها، حسین شمخانی به‌عنوان یکی از سه تاجر بزرگ نفت حکومت ایران شناخته می‌شود.  وی و برادرش کنترل ناوگانی از ده‌ها نفتکش را در دست دارد.

شبکه تجاری او تأثیر قابل‌توجهی بر بازار جهانی نفت دارد. با این حال، او مدعی است که هیچ نقشی در مدیریت میلاووس ندارد و فعالیت‌هایش به حوزه لجستیک محدود می‌شود.

افشاگری بلومبرگ نشان می‌دهد که امپراتوری نفتی شمخانی به‌شدت با اقتصاد سایه‌ای که پس از تهاجم روسیه به اوکراین شکل گرفته، مرتبط است.

این امپراتوری نشان‌دهنده همکاری‌های روزافزون بین تهران و مسکو است که در پی تشدید تحریم‌های بین‌المللی، به تقویت توانایی‌های اقتصادی و نظامی خود می‌پردازند.

در دبی و محافل تجاری جهان، تنها تعداد کمی از هویت واقعی حسین شمخانی، پسر دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، اطلاع دارند و او را با نام «هکتور» می‌شناسند.

صنعت نفت و مشتقات ایران در چنگ حسین شمخانی

با این حال، مدیرعامل میلاووس، محمد الهاشمی، در پاسخ به بلومبرگ اعلام کرده که این شرکت هیچ ارتباطی با حسین شمخانی ندارد!

پیش از این نیز، نام حسین شمخانی به‌عنوان یکی از عوامل فروش نفت ایران در چند گزارش مطرح شده بود، اما او و مقامات حکومتی این ادعاها را رد کرده‌اند.

وکیل شمخانی نیز به بلومبرگ گفته که موکلش هیچ ارتباطی با نفت و سایر کالاهای ایران و روسیه ندارد و فعالیت او فقط به کشورهای غیرتحریم‌شده محدود می‌شود.

در بهمن ۱۴۰۰، پس از توقیف کشتی «کابل» در هند، خبرگزاری ایلنا اعلام کرد که این کشتی متعلق به شرکت «آدمیرال» است و مالک آن حسین شمخانی و خانواده‌اش هستند. پس از آن، خبرگزاری فارس سپاه گزارش داد که خانواده شمخانی از خبرگزاری ایلنا شکایت کرده‌اند.

در همان زمان، علی شمخانی بدون اشاره مستقیم به این موضوع، در توییتی افرادی را که «ستون پنجم» نامید، مورد انتقاد قرار داد و نوشت: «برای التیام زخم تحریم، از جان و آبرو مایه می‌گذاریم. ناگفته‌ها بماند برای بعد.»

حسین با استفاده از نفوذ پدرش، سالانه بیش از یک میلیارد دلار از تجارت نفت، گاز و پتروشیمی حکومت ایران سود می‌برد.

او در سال ۱۳۹۰ به همراه برادرش حسن، شرکت کشتیرانی آدمیرال را تأسیس کرده است. این شرکت با ۹۱کشتی، امتیاز انحصاری صنعت نفت، گاز و پتروشیمی حکومت ایران را در دست دارد.

با وجود تحریم‌ها، این شرکت کشتیرانی هم‌چنان به تجارت نفت و مشتقات آن ادامه می‌دهد و تحت تحریم قرار نگرفته است. «کمیته مقابله با تحریم» در شورای عالی امنیت ملی، در زمان دبیری علی شمخانی، فروش روزانه ۳۰۰هزار بشکه نفت را به شرکت آدمیرال واگذار کرده بود.

سود میلیاردها دلاری شمخانی از جیب مردم ایران

حسین شمخانی با حمایت‌های پدرش، از سال ۱۳۹۷ به‌طور ثابت سالانه ۲.۵میلیارد دلار از محصولات هلدینگ خلیج فارس را خریداری کرده است. هم‌چنین او از طریق معاملات با شرکت بازرگانی نفت ایرانیکو، بابت هر بشکه نفت ۴دلار سود می‌برد که درآمد سالانه او از این مسیر به حدود ۴۰۰ میلیون دلار می‌رسد.

شرکت آدمیرال در سال ۱۴۰۱ به‌عنوان بزرگترین تاجر گاز حکومت ایران شناخته می‌شده است. حسین و خانواده‌اش در سال ۱۴۰۰ از فروش گاز به کشورهای جنوب شرق آسیا ۲۴۰میلیون دلار سود کسب کرده‌اند.

در پاییز ۱۴۰۱، طی هک شرکت تجارت صنعت خلیج فارس، معاملات این شرکت در صنعت پتروشیمی و سودهای کلان پسر شمخانی افشا شد.

بر اساس اسناد هک‌شده، حسین و برادرش از طریق شرکت‌های آدمیرال و دو شرکت دیگر، از جمله یک شرکت در هنگ‌کنگ، حدود ۳۰درصد از تجارت ۶ میلیارد دلاری هلدینگ خلیج فارس، یعنی حدود یک میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار را در اختیار دارند.

تحلیل اسناد فاش شده نشان می‌دهد که در سه سال منتهی به ۴۰۱، امتیاز عمده ۷۰درصد صادرات پتروشیمی حکومت ایران به حسین شمخانی و علی بایندریان، دیگر تاجر حکومت که تحت تحریم آمریکاست، اختصاص یافته است.

افزون بر این هر سال دویست ‌میلیون ‌دلار از فروش مشتقات صنعت پتروشیمی  حکومت ایران سود نصیب شمخانی می‌شود.

با این داده‌‌ها معلوم می‌شود که تحریم‌ها برای خانواده شمخانی «نعمت» بوده و از قبل آن میلیاردها دلار از نفت و ثروت ملی متعلق به مردم ایران را به جیب می‌زنند.

 
اسم
نظر ...