فعالین زن، از جنبش ژینا و اثرات آن حرف می زنند


16-01-2024
بخش خبر و تحلیل خبر
270 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :

artimg

فعالین زن، از جنبش ژینا و اثرات آن حرف می زنند

  • اخبار روز
  • سه شنبه 26 دی 1402

شماره ی اول گاهنامه ی برابری منتشر شده است. در معرفی این گاهنامه‌ توضیح داده شده که “برابری”نشریه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زنان، زیر نظر شورای سردبیران است. موضوع شماره ی اول آن مقاومت و مبارزات پیگیر اجتماعی، مدنی و سیاسی زنان در ایران است. در این شماره مقالاتی از جمله «یادداشت شورای سردبیران “برابری”»، «زنان در همه جا عاملان اصلی مبارزه در راه رهایی هستند»، «خشونت خانگی و راه های پیشگیری از آن»، « چرا در تشکل‌های موجود سیاسی، زنان حضور فعال ندارند؟»، «توانمندسازی زنان»، « زنان و دختران جوان در مبارزات اجتماعی و سیاسی ایران» را می توان خواند. چند مصاحبه با تعدادی از فعالین جنبش ژینا نیز در این شماره گردآوری شده است.
در زیر گفتگو با چند تن از زنان مقیم ایران که توسط خانم منیژه صبا صورت گرفته است را می خوانید:
 

زنان به عنوان یک نیروی بزرگ اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی چه نگاهی به وضعیت عمومی خود در ایران دارند و آینده را برای خود چگونه ترسیم می کنند؟ 

شهلا: وضعیت کنونی متاسفانه رضایت بخش نیست. به دلیل اینکه حتی زنان تحصیل کرده هنوز به خوبی به حقوق خود آشنا نیستند اما من به آینده امیدوارم و آینده را روشن می بینم.

هایده: استمرار در مطالعه حقوق زنان در قانون اساسی و مدنی. بالا بردن مستمر سطح آگاهی خود و زنان داوطلب دیگر برای یافتن راهکارهای صلح‌آمیز مدنی برای رسیدن به آن قوانینی که میخواهند و انجام اقدامات میسر اجتماعی بطور دائم.

منیژه: به نظر من در طی سالها زنان در عرصه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کم کم و به تدریج رو به رشد بودند و با تدبیر و صبوری مسیر را برای خود باز کرده و در سالی که گذشت نقش خودشان را در تحولات سیاسی به نمایش گذاشتند که بسیار هم تاثیر گذار بوده است و ابعاد جهانی داشته است.

نازی: مردم ایران و بخصوص زنان فعلا تحت فشار حکومت از بُعد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بخصوص در ارتباط با حجاب اجباری اند، ولی زنان به طرق مختلف در حال مبارزه مدنی و برای گرفتن حق و حقوقشان از حکومت هستند. امیدواریم که بتوانیم موفق شویم. ولی فراموش نباید کرد که قشر خاکستری زنان کم نیستند که چه از ترس و یا ممانعت خانواده(پدر مادر، شوهر، برادر) مجبور به سکوت شده اند.

مرضیه: در شرایط کنونی به نظر من جامعه برای زنان به گروه‌های متفاوت تقسیم شده است:
– زنان خود ساخته که برای رشد خود در هر زمینه ای ( اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی) از کسب آگاهی و آموزش دریغ نمی ورزند( که این گروه خوشبختانه رو به افزایش است)؛
– زنانی که خود را به عنوان یک کالا در نظر گرفته و سعی در عرضه خود با شکلی که برایشان به صورت تبلیغات مستقیم و غیرمستقیم دیکته شده، می کنند؛

هاله: در حال حاضر زنان در فشار روحی و جسمی از هر لحاظ قرار دارند ولی به نظر من آینده از آن زنان است. 

شهین: این یک حقیقت مسلم و غیر قابل انکار است که زنان یک نیروی بزرگ و مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و به ویژه فرهنگی در یک جامعه هستند و در ساختار فرهنگی یک جامعه بسیار موثر و تعیین کننده هستند.
نکته مهم و قابل توجه اینست که زنان این موضوع مهم رو بپذیرند و باور داشته باشند که می توانند با آگاهی به تفکرات و باورهای خود نقش مهمی در فرهنگ سازی جامعه که خود نیز بخش بزرگی از آن هستند داشته باشند که خوشبختانه این مهم در چند سال اخیر و به خصوص ماه‌های اخیر روند رو به رشد داشته منجر به خودباوری در زنان ایران شده است و همین امر می‌تواند آینده روشنی رو برای بانوان جامعه ما رقم بزند.

ثریا: به نظر من در شرایط کنونی ایران گویی زنان همچنان در رده دوم و بعد از مردان قرار می‌گیرند و غالباً با توانمندی‌هایشان گزینش و انتخاب نمی‌شوند.
هرچند در سال‌های اخیر کم و بیش بهبودهایی را شاهدیم ولی همچنان ناامیدی از تلاش‌های مکرر و درجا زدن‌ها که البته بخش بزرگی از آن شاید ربطی هم به جنسیت ندارد و مختص عموم جامعه است، غالب است.

مهناز: زنان ایرانی در عرصه های اجتماعی و فرهنگی همیشه در حال حاضر بسیار تاثیرگذار بوده و هستند چون بنیاد خانواده را بدست دارند. ولی در عرصه اقتصادی و سیاسی جامعه به آنها مجال حضور و ورود داده نشده تا مورد ارزیابی قرار بگیرند و مطمئن هستم در اینصورت هم میتوانند بسیار توانمند حضور خود را ثابت کنند.

فریبا: به نظر من زنان آگاه تر از پیش جایگاه خودشون رو در نقشهای مختلف شناختن و آهسته با توجه به شرایط اجتماعی موجود، به سمت وضعیت دلخواهشون حرکت میکنند.

شما نقش خود را به عنوان یک زن در جامعه و در میان خانواده، فامیل، دوستان و آشنایان چگونه می توانید تعریف کنید؟

شهلا: سعی میکنم تا حد امکان روشنگری کرده و زنان را به تغییر جایگاه خود خصوصا در خانواده تشویق کنم.

هایده: من نقش خود را نه به عنوان یک زن بلکه به عنوان یک انسان در سطح جهانی تعریف می‌کنم.

منیژه: ترجیح میدهم این سوال را از جایگاه یک انسان و فارغ از جنسیتم پاسخ بدهم. چون به نظرم بیشترین تاثیر مثبتی که می توانم روی اطرافیانم بگذارم، تقویت باور آنها به این امر است که ارتباط بدون خشونت تنها مسیری است که آدمها را به صلح می رساند. پس نقش من میتواند خودشناسی بیشتر و همدلی و مشارکت باشد تا بلکه بتوانم ارزشهایم را زندگی کنم.

نازی: من خودم را محکم و مصمم برای اهدافم و مدیر در کارهای گروهی در جامعه به دنبال گرفتن حق و حقوق زنانه ام بخصوص بعد از جنبش زن، زندگی، آزادی هستم. من با جرئت می گویم که فعال و معترض حجاب اجباری… هستم و در جامعه (کوچه و خیابان…) مرتب با مردم برای مقاومت صحبت می کنم.

مرضیه: موثرترین و مهمترین نقش، پذیرش خویش و رویارویی با خود واقعی ام است. استفاده بهینه و مسئولیت پذیری و انعکاس آن جهت جذب و تغییر دیدگاه خانواده، دوستان و آشنایان و… نسبت به نقش یک زن واقعی.

هاله: من نقش خود را به عنوان یک زن در جامعه و دیگران را این گونه می بینم که با رفتار و گفتار و کردار، خود را در شان یک زن خودباور و با اعتماد به نفس نشان دهم. 

شهین: من بعنوان یک زن در جامعه، خانواده، دوستان و فامیل همیشه هویت خود را مستقل دانستم و خود را ارزشمند دیده ام، در راستای اهداف خود کوشیده و سعی میکنم با آگاهی زندگی کنم چرا که برای رسیدن به آزادی و داشتن یک زندگی زیبا آگاهی لازم است. به نظر من پل عبور و رسیدن به هویت مستقل و آزادی، داشتن آگاهی است و سعی میکنم این آگاهی را به اطرافیان به خصوص فرزندانم نیز منتقل کنم. 

ثریا: شنیده‌ایم با یک گل بهار نمی‌شود ولی در واقعیت، بهار از روییدن یک یک گل‌هاست که جلوه‌گری می‌کند تلاش و پویایی به اضافه مهر و همدلی و جستجو برای آگاهی از حقوق خود، توانمندی‌های خود و ارتباطات و غیره… کمک می‌کنند به بهبود وضعیت فرد و به تبع آن وضعیت اجتماع کوچک خانواده و فامیل و جامعه من این نقش را سازنده و تاثیرگذار می‌دانم.

مهناز: با وجود نقش های زیادى که در جامعه و خانواده و فامیل و … داریم با دانش و توانایی های متفاوت میتوان در این نقش ها بخوبی عمل کرد و موثر واقع شد. کم نه تنها به این موارد  طرح شده باور دارم بلکه به چشم خود شاهد آن موارد بوده ام.

فریبا: من هم به عنوان عضوی از کل جامعه و عضوی از جامعه بانوان با تغییر و اصلاح باورها در تلاشم نقشی که ایفا میکنم موجب تشویق و انگیزه برای تغییر در دوستان و نزدیکانم باشد. 

شرایط امروز ایران را چگونه می بینید؟ آیا این شرایط در زندگی شما و دیگر زنان تاثیر مستقیم دارد؟ آیا در شرایط کنونی امکان تغییر وضعیت وجود دارد؟  اگر آری، لطفا توضیح دهید.

شهلا: شرایط امروز را نسبت به گذشته بهتر می بینم. باور دارم که نسل امروز بسیار اگاه تر از نسل گذشته می باشد و دیگر حاضر به برگشت به گذشته نیست.

هایده: شرایط را رو به رشد و تغییر می‌بینم البته با مطالعه و اقدام مستمر و آگاه سازی همگانی چه زنان و چه مردان. اگر ما (اکثریت فعال جامعه) تغییر کنند، شرایط خواه و ناخواه‌ تغییر می‌کند./البته که تاثیرگذار است. شرایط اجتماعی امروز را با شرایط ده، ۲۰، ۳۰ یا چهل سال پیش از نظر مطالبه گری و هر درخواستی نامعقولی را نپذیرفتن مقایسه کنید./ با مطالعه و مطرح کردن حقوق قانونی زنان در ایران، چند کشور دیگر در خاورمیانه، چند کشور آسیایی، چند کشور آفریقایی، چند کشور اروپایی و آمریکا. سپس با شفافیت و واقع‌ بینی تصمیم بگیریم کجا می‌خواهیم برسیم. سپس نقشه راه را ترسیم کنیم مثل صحبت از خواسته‌هایمان در فضای مجازی و آماده ‌سازی قدم به قدم جنبه روانی زنان از قربانی به خود مختار.

منیژه: مسلما شرایط امروز، زندگی زنان را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد و من اکنون هم شرایط را مثل قبل نمی بینم و به نظرم این تغییر وضعیت، اتفاق افتاده است. و طبق قوانین هستی همواره در حال تغییر هستیم حتی وقتی همه چیز ساکن به نظر میرسند.

نازی: شرایط ایران بخصوص در این چند سال اخیر بسیار سخت و مشکل از نظر  اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بوده و در زندگی ما تاثیر داشته ولی بعد از قتل مهسا اولین قدمی که ما زنان برداشتیم تغییرات ظاهری زیادی در جامعه پیدا شد و آن بدون حجاب وارد خیابان و همه اماکن عمومی شدن بود که یکی از قدمهای بزرگ زنان بخصوص دختران جوان ما هست. و من امیدوارم که این تغییرات روز بروز بیشتر و در نهایت منجر به رفتن این حکومت فاسد بشود.

مرضیه: ظاهرا یک شرایط نابسامان، بدون برنامه، تصمیم گیری های روزانه با اهداف کوتاه مدت ولی چه بسا پشت این ناکارآمدی ها سیاست از آب گل آلود ماهی گرفتن نهفته باشد. برای من بله. به نظرم تغییرات اجتناب ناپذیره، حرکت سریع یک گردونه در وحله اول شاید آشفتگی را نشان دهد اما در جای واقعی خود به سکون خواهد رسید.

هاله: شرایط امروز مثل دریا طوفانی است. بله حتما این شرایط تاثیرگذار است. به نظر من امکان تغییر بسیار زیاد است چون زنان آگاه شده اند. 

شهین: شرایط امروز جامعه، نا آرام است مثل رودخانه ای متلاطم و گل آلود که آرامش در آن دیده نمی شود. اخبار بد مدام به گوش می رسد ولی در پس این جو نا آرام و این سیل اخبار نه چندان خوب، یک امیدواری موج می‌زند که مژده از داشتن آینده ای بهتر می دهد. چون من فکر میکنم این حجم از نابسامانی پایدار نخواهد بود و به زودی مثل دیواری کج فرو خواهد ریخت.

ثریا: شرایط اقتصادی سیاسی را خوب نمی‌بینم و بسیار متاسفم از این بابت اما، شرایط فرهنگی اجتماعی و میزان همدلی را بیشتر می‌بینم. الان گروه‌های حمایتی از قشر محروم و نیازمند اکوسیستم و محیط زیست، حیوانات و غیره… بیشتر از قبل هستند و این، امید برای تغییر جامعه را در من بیشتر می‌کند.
حوادث سال گذشته تاثیر خوبی روی سطح آگاهی جامعه داشته، مردان بیشتر با حقوق زنان آشنا شده‌اند و در همین راستا شاید بیشتر و بهتر از قبل می‌توانند همسر و دخترانشان را درک و با آنها همراهی کنند و به حقوقشان احترام بگذارند. بنابر این امکان تغییر وضعیت را می‌دهم هرچند زمانبر… . زمان نیاز است تا این آگاهی‌ها منشأ رفتار و تصمیم‌گیری‌های آتی شوند.

مهناز: اعتقادم این است که شرایط امروز به زنان فرصت نگرش عمیق به خود را داده است که چه می توانیم انجام دهیم و در چه موقعیت خاصی قرار گرفته ایم و از این به بعد از این موقعیت ها به نحو احسن استفاده کنیم و برای وطن خود موثر و برای جامعه ایران و ایرانی انسان ارزشمند و زنان مفیدی باشیم.

فریبا: به نظرم تغییر رفتار کاملا قابل لمس است. البته نه به معنی ظاهری بلکه رفتار و کنش های افراد جامعه نسبت به هم به طور قابل ملاحظه ای تغییر کرده و مایه امیدواریست.

یک جنبش اعتراضی در ایران با محوریت زنان و جوانان و مردم مناطق قومی با نام جنبش “زن، زندگی، آزادی” یا جنبش مهسا(ژینا) بوجود آمد. این جنبش اعتراضی را چگونه دیدید؟ نگاهتان به این جنبش اعتراضی چه بوده و هست؟ 

شهلا: جنبش فرهنگی که با فرهنگ جاری جامعه تضاد و خواهان تغییر بوده و هست.

هایده: از دیدگاه من زن ، زندگی، آزادی یک شعار بین‌المللی است. اما قبل از آن باید تعاریف شفاف و همه فهم درباره هر یک از این واژه‌ها داد تا از تحریف و تعابیر گوناگون در امان بماند. دیگر آن که در مورد آزادی در زمینه اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اجتماع تعامل دیدگاه‌ها صورت گیرد تا از برداشت‌های سودجویانه و هرج و مرج دوری شود.

منیژه: بطور مثال در مورد آزادی بیان و نشریات و چگونگی پیاده کردن چهارچوب آن برای مردمی که یک تاریخ دردآور سلطه استبداد، دارای سطح مطالعه پایین، میزان پذیرش مسئولیت ضعیف، تحت تأثیر احساسات بودن بالا، انجام کار جمعی و فرهنگی ضعیف است. اما با این وجود ۱۵۰ سال است که خواهان آزادی اند چونکه‌ می‌توان دموکراسی را تعریف و پیاده کرد که همانند جنبش‌های دیگر به فنا نرود.

نازی: من بیشتر بعد درونی این جنبش برایم قابل توجه بود. مشاهده میکردم که بعضی از اطرافیانم واقعا زیر و رو شده اند و انگار انقلابی درونی در درونشان اتفاق افتاده است.

مرضیه:  این جنبش اعتراضی را یک انقلاب بزرگ و متفاوت با جنبش های اعتراضی گذشته می دانم چون کسانی که در این جنبش جان و زندگی خود را گذاشتند جوانها بودند که آگاهانه و با شجاعت قدم در این راه گذاشته و زنها و مردان سرزمینم هم با آنها هم قدم شدند و شک ندارم که در زمانی نه چندان دور موفق و پیروز خواهند شد.
در وحله اول یک موج عظیم و پرقدرت از قشر جوانان علی الخصوص زنان که بی محابا و بدون ترس با شجاعت و جسارتی که شاید زمانی آرزوی خودم در سال‌های گذشته بوده، هجومی آغاز شد. از نگاه من غیر قابل پیش‌بینی بوده و هست.

هاله: این جنبش، اعتراضی بود به تمام رنجها و دردهای زنان در طول تاریخ و این جنبش ادامه خواهد داشت.

شهین: جنبشی پرجوش و خروش و آغازی طوفانی که خاموش نخواهد شد چرا که تازه جرقه زده و باعث بیداری موج عظیمی از جامعه شده و جامعه ای که بیدار شود دیگر به راحتی به دوران قبل از بیداری باز نخواهد گشت.
به نظرم جنبشی است که تازه آغاز شده و غیرقابل پیش بینی است و همبستگی بی‌نظیری در آن دیده میشد و میشود.

ثریا: نگاه مثبت و امیدوارانه‌ای به این جنبش دارم قطعاً با این حد آگاهی و حق طلبی، مردم به روال قبل بر نخواهند گشت. حتی اگر در جامعه در این خصوص با زور و جریمه روبرو شوند به گمانم خانواده‌ها این جریان حق طلبی و حق‌خواهی را ادامه خواهند داد.

مهناز: جنبش ژینا (مهسا) امینی که جنبش اعتراضی زنان بود چشم و گوش بسیاری از زنان و مردان را که در خواب خرگوشی فرو رفته بودند را باز کرد و نشان داد که چگونه میتوانند به جلو گام بردارند و برای آزادی خود و دیگران به مبارزه برخیزند و عنان زندگی خود را بدست آورند و پیروى کورکورانه را نابود سازند. و دیدیم که چقدر هم موثر بودند و امیدوارم این جنبش تمام نشود.

فریبا: تحول ایجاد شده نوع نگرش بیشتر مردم را دگرگون کرده و باعث فکر انگیزی شده و به نظر میاد که دیگه مثل سابق نخواهد شد.

آیا این جنبش مهسا تاثیری در زندگی شخصی و یا خانوادگی شما داشته و دارد؟ آیا امروز تغییری در نگاه جامعه نسبت به زنان بوجود آمده است؟ لطفا این موارد مورد نظرتان را توضیح دهید.

شهلا: بله حداقل برخورد آقایان نسبت به خانم ها عوض شده و گویی آنان هم بیدار و علاقمندند در کنار دختران و زنان قرار گیرند.

هایده: بله… بله… جسارت در خود واقعی بودن فردی و اجتماعی افزایش یافته. مردم در صحن اجتماع با اعتماد و صبوری بیشتری با هم به صحبت می‌پردازند. اطلاع ‌رسانی‌های هشدار دهنده مسئولانه و نشر آن‌ها بیشتر شده. ناامیدی، خشم و توهین در هنگام داشتن اختلاف نظر یا بروز مشکل فزونی یافته.

منیژه: با توجه به شرایط کاری و فعالیتهای اجتماعی که دارم بیشتر درگیر ترومای ایجاد شده بعد از موج هیجانی جنبش بودم و میتوانم بگویم که اگر چه سخت گذشت اما تصورم این است که سطح تاب آوری و شجاعتم افزایش پیدا کرده است. و این بازخورد را از اطرافیانم هم میگیرم.

نازی: صد در صد تاثیر داشته و جرات و جسارت را در زنان جامعه بسیار بالا برده بطوریکه مردان را همراه با زنان و جوانان کرده اند.

مرضیه: بله. بله خیلی زیاد.

هاله: بله این جنبش تاثیر بسیار زیادی در زندگی تک تک ما بوجود آورده و نگاه جامعه به زنان خیلی تغییر کرده و محسوس دیده میشود. 

شهین: جنبش مهسا (زن، زندگی، آزادی ) قطعا در زندگی همه افراد جامعه در ایران حتی خارج از ایران تاثیر زیادی داشت و نگاه بسیاری از افراد و به ویژه آقایان رو نسبت به دختران و زنان تغییر داد و همه خانواده به خصوص خانواده هایی که جوان و نوجوان دارند بسیار تحت تاثیر قرار گرفتند.

ثریا: بله. حس احترام م به انتخاب دیگران و قضاوت نکردن دیگری را در جامعه و خانواده‌ها بیشتر می‌بینم. 
حس همدلی و درک را بیشتر می‌بینم.

مهناز: اگر بخواهم صداقت در گفتار داشته باشم باید بگویم با اینکه در این شرایط حضور فیزیکی نداشته ام ولی این جنبش در تمام ابعاد زندگیم تاثیر گذار بوده است و مطمئن هستم نظر همه در مورد زنان ایرانی عوض شده چه در ایران و چه در عرصه جهانی و نام زن ایرانی با جنبش زن، زندگی، آزادی گره خورده است.

فریبا: تغییر در نوع  تفکر و نگرش افراد نسبت به رفتارها و عقاید دیگران چیزیه که من بیشتر شاهدش بودم. مثلا مردان نگاهشون به بلوغ و پختگی رسیده. البته امیدواری و ناامیدی رو در کنار هم داشته ولی در کل اعتماد به نفس جوانترها رو بالاتر برده است.

از نظر شما وظایف ما زنان در شرایط امروز ایران چه می باشد؟

شهلا: ادامه مبارزه تا بدست آوردن نتیجه مطلوب به هر نحو که بتوانیم. 

هایده: از نقش قربانی و انفعال خارج شویم. در حد توان… مسئولیت بپذیریم و انجام دهیم. پس از انجام آنها فقط کمی کش…. بیاییم و دایره مسئولیت ‌مان را بدون فشار یا بدون انتظار در دیدن نتایج آنی گسترش دهیم. قهرمان درون خود را رشد دهیم و از قهرمان ‌پروری در سطوح فردی و اجتماعی و تعصب دوری کنیم.

منیژه: رشد شخصی من با هویت جنسی برابر و از جایگاه یک انسان، موجب خواهد شد تا با یک نگاه کل نگر، هم روی پسران و هم روی دختران در دایره محیطی خودم اثر گذار باشم و به نظرم در حال حاضر بیش از هر زمانی، خودشناسی و تقویت خود در مهارت های ارتباطی و هیجانی برای همه ضرورت دارد. 

نازی:  مهمترین وظیفه ما زنان همدلی و همراهی با افراد جامعه است و بین زن و مرد فرق ندارد فقط باید متحد باشیم و برای به ثمر رساندن اهداف ما از طریق مبارزه مدنی و نافرمانی مدنی با حکومت مقابله کنیم. وظیفه مهم دیگر ما در خانواده تفاوت بین دختر و پسر نگذاریم و فرهنگ سازی کنیم و در قدم دیگر ما باید در صف جلو اعتراض باشیم و جوانها رو از صدمه دیدن حفظ کنیم. و مهم دیگر باید هر کس از خودش شروع کند.

مرضیه: آموزش و پرورش خویش و بالا بردن سطح تاب آوری در وحله اول برای خود و بعد اشاعه‌ی آن در خانواده.

هاله: به نظر من ما زنان در شرایط کنونی باید بیشتر تلاش کنیم در راستای خودباوری و اعتماد به نفس و به روز شدن اطلاعات حرکت کنیم. به امید پیروزی.

شهین: جنبش مهسا (زن، زندگی، آزادی ) قطعا در زندگی همه افراد جامعه در ایران حتی خارج از ایران تاثیر زیادی داشت و نگاه بسیاری از افراد و به ویژه آقایان رو نسبت به دختران و زنان تغییر داد و همه خانواده به خصوص خانواده هایی که جوان و نوجوان دارند بسیار تحت تاثیر قرار گرفتند.

ثریا: فکر می‌کنم آگاهی به حقوق خود و تلاش برای تحققش در خانواده و جامعه، البته با همدلی و مهر و درک متقابل و پرهیز از خشونت و تعصب و نگاه برد برد در این خصوص می‌تواند کمک کند که همگی در بهبود وضعیت جامعه تاثیر بگذاریم.

مهناز: در این شرایط هرگونه حمایتی که از دست ما برمی آید برای ادامه راه باید اقدام شود. در حد توانایی های هر فرد با توجه به شرایط آن فرد و درک هر انسان با خصوصیت های ویژه که بسیار مهم می باشد و بتوان تاثیر لازمه را در خانواده و جامعه و جهان داشته باشیم.

فریبا: ایجاد گرما و قطع زنجیره افکار منفی یکی از وظایف ماست. همینطور همراهی و حمایت از جوانترها.

اسم
نظر ...