بیانیه اتحادیه‌های بین‌المللی کارگری در محکومیت برخورد با معترضان در ایران


15-11-2022
بخش اطلاعیەها و بیانیەها
541 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :

artimg

بیانیه اتحادیه‌های بین‌المللی کارگری در محکومیت برخورد با معترضان در ایران

10/10/2022

به گزارش داوطلب؛ سرشناس‌ترین اتحادیه های بین‌المللی کارگری در بیانیه‌ای، خشونت بکار رفته توسط حکومت ایران در برخورد با معترضان را محکوم کردند و خواهان آزادی تمامی کارگران زندانی شدند. بر اساس این بیانیه که روز شنبه هشتم اکتبر ۲۰۲۲، در وبسایت کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری (ITUC)منتشر شده، این اتحادیه در کنار کمیته مشورتی اتحادیه کارگری 1 (TUAC) و فدراسیون‌ اتحادیه‌های بین‌المللی 2(GUFs)ادامه خشونت مقامات ایرانی علیه مردم را محکوم کردند و خواهان افزایش فشارهای بین‌المللی علیه حکومت ایران شدند. این بی‌سابقه‌ترین واکنش چند نهاد بین‌المللی کارگری، علیه برخوردهای امنیتی و نظامی با اعتراضات مردمی در یک کشور است. نمونه نه چندان مشابه از واکنش به اقدامات سیاسی و نظامی کشورها را، کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری( ITUC ) و کنفدراسیون اتحادیه های کارگری اروپا( ETUC) ، اوایل سال ۲۰۲۲ و در جریان حمله روسیه به اوکراین از خود نشان دادند که با صدور بیانیه‌ای مشترک از روسیه خواستند ضمن توقف جنگ، خاک اوکراین را ترک کند.

در بیانیه اخیر سه اتحادیه بزرگ بین‌المللی با اشاره به دلایل گسترش اعتراضات در پی کشته شدن مهسا(ژینا امینی) در جریان بازداشت توسط پلیس امنیت اخلاقی، آمده است:«جنبش بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری به مردم فوق‌العاده شجاعی که در مقابل سرکوب وحشیانه‌ای که توسط رهبران حکومت ایران انجام می‌شود، ایستاده‌اند؛ ادای احترام می‌کند. مقاومت توسط زنان و دخترانی هدایت می‌شود که با وجود قرار گرفتن در وضعیت پرمخاطره، می‌خواهند به زن‌ستیزی و انقیاد حقوق اولیه، پایان دهند. شارون بارو، دبیر کل ITUC در این پیام اعلام کرده؛ ما به این زنان درود می فرستیم و در کنار آنها می ایستیم.»

در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به دستگیری‌ها و بازداشت‌های چند ماهه اخیر فعالان کارگری آمده است: این دستگیری‌ها، تلاشی مذبوحانه از سوی رژیم ایران برای ساکت کردن منتقدان و فرونشاندن خشم عمومی است.

همچنین در این پیام آمده است که « نقض حقوق کارگران در ایران باعث شده که کارگران از همه بخش‌ها در خط مقدم مبارزه برای حقوق صنفی و مدنی خود در ایران باشند و بسیاری از فعالان کارگری در راستای اعتراض به حقوق نقض شده خود در حال گذراندن دوران زندان هستند»

اتحادیه‌های بین‌المللی کارگری ITUC که نماینده ۲۰۷ میلیون کارگر در سراسر جهان است و در ۱۶۳ کشور و منطقه فعال است؛ با اشاره به اینکه، ایران در فهرست جهانی ITUC در سال ۲۰۲۲ در رتبه پنجم و در زمره کشورهای ناقض حقوق کارگران قرار دارد؛ خواستار آزادی همه فعالان کارگری زندانی و سایر زندانیانی شده که «به ناحق» در زندان هستند.

ماموریت اصلی ITUC ،ترویج و دفاع از حقوق و منافع کارگران، از طریق همکاری بین‌المللی بین اتحادیه‌های کارگری و با حمایت کمپین‌های جهانی و نهادهای مرتبط بین‌المللی است.

1 کمیته مشورتی اتحادیه کارگری (TUAC) یک اتحادیه کارگری بین‌المللی است که به سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در خصوص روندهای جنبش‌های کارگری در نشست سالانه شورای وزیران OECD و در جلسات منظم کمیته های OECD مشاوره می‌دهد.

2 فدراسیون جهانی اتحادیه (GUF) یک فدراسیون بین‌المللی از اتحادیه‌های کارگری ملی است که در بخش‌های صنعتی خاص یا گروه‌های شغلی سازماندهی می‌شوند.

اسم
نظر ...