احتمال حمله اسراییل به تاسیسات نفتی


06-10-2024
بخش گزارشها
58 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :

artimg

احتمال حمله اسراییل به تاسیسات نفتی؛ وزیر نفت وارد جزیره خارگ شد

۱۵ مهر ۱۴۰۳

ایران وایر

«محسن پاک‌نژاد»، وزیر نفت دولت چهاردم ، روز ۱۵مهر برای بازدید از تاسیسات نفتی ایران به جزیره خارگ رفت و با فرمانده منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه دیدار کرد.

پاک‌نژاد در دیدار با «محمدحسین بارگاه»، فرمانده منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه در جنوب استان بوشهر، از او به‌خاطر «حفظ امنیت سکوهای پارس جنوبی» تقدیر کرد.

به گزارش رسانه‌های ایران، بازدید از تاسیسات شرکت‌های نفتی در جزیره خارگ و دیدار با مدیران صنایع و شرکت‌های نفتی و پتروشیمی، از مهم‌ترین برنامه‌های سفر یک روزه وزیر نفت به جزیره خارگ است.

سفر وزیر نفت ایران به جزیره خارگ، هم‌زمان با گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال حمله تلافی‌جویانه اسراییل به تاسیسات نفتی ایران انجام شده است.

روز گذشته، «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر سابق اسراییل پیشنهاد داد که اسراییل به برنامه هسته‌ای ایران، رهبری این کشور و منافع اقتصادی اصلی آن ازجمله بخش انرژی، حمله کند.

«ایهود باراک»، نخست‌وزیر پیشین اسراییل نیز روز جمعه گفت که اسراییل احتمالا «تاسیسات نفتی» ایران را هدف حمله هوایی گسترده و «تاسیسات مرتبط با برنامه هسته‌ای» حکومت ایران را هم مورد حمله نمادین قرار خواهد داد.

جزیره خارگ، ترمینال اصلی صادرات نفت ایران است که در شمال خلیج فارس و در نزدیکی بندر بوشهر واقع شده است.

بنابر گزارش خبرگزاری «مهر»، «خارک هم‌اکنون توان پهلودهی هم‌زمان به ۹ نفتکش و ذخیره‌سازی بیش از ۲۳ میلیون بشکه نفت خام و تحویل روزانه بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت خام به مشتریان را دارد.»

تنش میان ایران و اسراییل به‌دنبال دومین حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به خاک اسراییل در روز ۱۰مهر۱۴۰۳ شدت گرفته و امروز «یوآو گالانت»، وزیر دفاع اسراییل هشدار داد که «اگر جمهوری اسلامی بخواهد به اسراییل آسیب برساند، ممکن است به سرنوشتی مشابه غزه یا بیروت دچار شود.»

گالانت در بازدید از ایگاه هوایی «نِواتیم» که مقر اسکادران‌های جنگنده‌های اف-۳۵ است و یکی از اهداف حملات موشکی ایران در روز ۱۰مهر بود، گفت «ایرانی‌ها به توانایی‌های نیروی هوایی اسراییل ضربه نزدند؛ نه یک هواپیما آسیب دید و نه یک اسکادران از کار افتاد.»

بایدن : پاسخ اسرائیل به حملۀ ایران آیندۀ خاورمیانه را رقم خواهد زد

Rfi رادیو فرانسه آزاد

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، در یک کنفرانس مطبوعاتی نادر در کاخ سفید، به اسرائیل پیشنهاد کرد که در پاسخش به حملۀ موشکی ایران به جای تأسیسات نفتی این کشور اهداف دیگری را بمباران کند. در اظهاراتی جداگانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا از اسرائیل خواست در وهلۀ اول تأسیسات اتمی ایران را بمباران کند.

نتشر شده در: 05/10/2024 - 09:57: روزآمد شده در 05/10/2024 - 11:10

توسط:ناصر اعتمادی

جو بایدن در سخنان دیشب خود بر اهمیت پاسخی سنجیده به حکومت ایران تأکید کرد. او با یادآوری این نکته که اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند، بر ضرورت پیشگیری از کشته شدن غیرنظامیان تأکید نمود. بایدن همچنین اعمال تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی در هماهنگی با کشورهای گروه هفت را محتمل خواند.

در حالی که بایدن اسرائیل را در پاسخش به حملۀ موشکی تهران به خویشتنداری فراخواند، رقیب جمهوری‌خواه وی، دونالد ترامپ، اظهار داشت که اسرائیل باید در درجۀ اول تأسیسات اتمی ایران را بمباران کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا با اشاره به حمایت بی سابقۀ دولت او از اسرائیل ابراز امیدواری کرد که نخست وزیر اسرائیل این حمایت را به یاد داشته باشد.

جو بایدن پاسخ اسرائیل را به حملۀ موشکی ایران برای آیندۀ خاورمیانه تعیین‌کننده خواند. در این حال، پاسخ اسرائیل به حملۀ حکومت ایران بی تاثیر بر نتیجۀ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نخواهد بود.   

 

نفتالی بنت: برخلاف آن‌ها غیرنظامیان را نمی‌کشیم و به رهبر و تاسیسات هسته‌ای حمله می‌کنیم

نخست‌وزیر سابق اسرائیل هدف اصلی حملات نظامی کشورش به ایران را «سرنگونی رژیم وحشی، فاسد و نالایق جمهوری اسلامی ایران، قبل از دستیابی به سلاح هسته‌ای» می‌داند

ایندیپندنت فارسی 

یک شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۶ اُکتُبر ۲۰۲۴ ۱۳:۰۰

نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق اسرائیل، در واکنش به درخواست رئیس‌جمهوری آمریکا برای رعایت «تناسب» در پاسخ نظامی اسرائیل به حمله جمهوری اسلامی ایران، مجموعه حملات سپاه پاسداران و نیروهای نیابتی آن در منطقه و هدف قرار دادن شهروندان غیرنظامی اسرائیل را یادآوری کرد.

این نظریه‌پرداز برجسته اسرائیلی و رهبر حزب راست‌گرای یامینا، در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «رئیس‌جمهوری بایدن گفت اسرائیل می‌تواند از ایران انتقام بگیرد، اما این پاسخ باید متناسب باشد. او همچنین از اسرائیل خواست که به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله نکند. بیایید ببینیم متناسب به چه معنا است و در تاسیسات هسته‌ای آنان چه می‌گذرد.»

او می‌افزاید: «ایران بیش از ۳۰ سال است که اسرائیلی‌ها را به وحشت انداخته است. این اختاپوس وحشتناک دست‌هایش مانند حماس، حزب‌الله، جهاد اسلامی و غیره را برای محاصره و حمله به اسرائیل فرستاد.» و ادامه می‌دهد: این «تروریست‌های وحشی» را جمهوری اسلامی تامین مالی کرد، آموزش داد و مسلح کرد. حماس و جهاد اسلامی به‌عنوان نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در غزه، «هزاران اسرائیلی بی‌گناه را به قتل رساندند، سوزاندند، به آن‌ها تجاوز کردند، زخمی کردند و ربودند».

نفتالی بنت همچنین یادآور شد که حزب‌الله لبنان، دیگر گروه نیابتی جمهوری اسلامی، ۱۰ هزار موشک به شمال اسرائیل شلیک کرد و «ده‌ها اسرائیلی، از جمله کودکانی را که فوتبال بازی می‌کردند، به قتل رساند». او سپس به شلیک مستقیم حدود ۱۹۰ موشک بالیستک از ایران به سمت اسرائیل و مراکز شهرهایی مانند تل‌آویو در سه‌شنبه گذشته و همچنین شلیک حدود ۳۵۰ پرتابه در ماه آوریل به خاک اسرائیل اشاره و تاکید کرد که اگر فناوری‌های دفاعی پیشرفته اسرائیل نبود، هزاران غیرنظامی دیگر کشته می‌شدند.

وزیر دفاع سابق اسرائیل چنین ادامه می‌دهد:‌ «بنابراین، چه پاسخی متناسب خواهد بود؟ اینکه اسرائیل هزاران ایرانی بی‌گناه را بکشد، به آن‌ها تجاوز کند و بسوزاند؟ نه، ما این کار را نمی‌کنیم. آیا اسرائیل باید به‌طور ممتد ۱۰ هزار موشک به سمت شهرهای ایران شلیک کند؟ ما این کار را هم نمی‌کنیم. اسرائیل می‌تواند عملیاتی بسیار کمتر از کاری را که رژیم ایران با ما کرد، انجام دهد.»

نفتالی بنت معتقد است حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران، حمله به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران و ضربه زدن و فلج کردن منابع اقتصادی جمهوری اسلامی سه راهکاری‌اند که باید علیه جمهوری اسلامی ایران به کار گرفت که البته «تنها کسری از آنچه را ایران با اسرائیل کرد» جبران می‌کند و در واقع «پاسخی متناسب» هم نخواهد بود، چون بسیار کمتر است.

نخست‌وزیر سابق اسرائیل هدف اصلی حملات نظامی کشورش به ایران را «سرنگونی رژیم وحشی، فاسد و نالایق جمهوری اسلامی ایران، قبل از دستیابی به سلاح هسته‌ای» می‌داند؛ اگرچه معتقد است دستیابی به چنین هدفی مدتی طول خواهد کشید اما انتظار دارد روند آن از هفته جاری آغاز شود.

نفتالی بنت هشدار داد: «اگر ما حالا برنامه هسته‌ای آن‌ها را از بین نبریم دیگر معلوم نیست که چه زمان بتوانیم این کار را انجام دهیم. رژیم ملاها اس‌کیو ۱۰ (SQ10) را به دست آورده است، یعنی برای تولید ۱۰ بمب هسته‌ای به اندازه کافی اورانیوم با درجه خلوص بالا در اختیار دارند. رژیم حالا در تلاش برای تولید دستگاه چاشنی بمب هسته‌ای است که جهان دیگر نمی‌تواند آن را ردیابی کند. به عبارت دیگر، ممکن است با انفجار یک بمب آزمایشی در بیابان‌های ایران از خواب بیدار شویم و آن لحظه است که خاورمیانه به یک کابوس هسته‌ای تبدیل خواهد شد.»

هم‌زمان با افزایش احتمال حمله نظامی اسرائیل به خاک ایران در ساعات و روزهای آینده، مقام‌های سیاسی و نظامی تهران دائما در حال تکرار جملاتی تهدیدآمیز علیه دولت نتانیاهو و مردم اسرائیل‌اند و هشدار می‌دهند که در صورت حمله هوایی ارتش اسرائیل به تهران و شهرهای دیگر ایران، نیروهای نظامی جمهوری اسلامی نیز مجددا و گسترده‌تر به شهرهای اسرائیل حمله خواهند کرد؛ وضعیتی که نگرانی‌ها بابت آغاز جنگی گسترده در خاورمیانه و کشته، زخمی و آواره شدن میلیون‌ها غیرنظامی دیگر را به بالاترین حد ممکن رسانده است.

 

 
اسم
نظر ...