حادثه انفجار معدن زعال سنگ طبس در استان خراسان جنوبی
22-09-2024
بخش گزارشها
68 بار خواندە شدە است
حادثه انفجار معدن زعال سنگ طبس در استان خراسان جنوبی
نخستین روز از فصل پاییز با خبری غم انگیز و مملو از درد آغاز شد، خبری از انفجار معدن زغالسنگ طبس که در پی تصاعد آنی گاز متان در محل یکی از تونلهای معدن رخ داده بود و بسیاری از کارگران را به کام مرگ کشانده بود.
حادثه انفجار معدن زعال سنگ طبس در استان خراسان جنوبی ساعت ۲۱ شنبه 31 شهریور 1403 در حالی که در زمان حادثه ۶۹ کارگر در بلوک سی و بی این معدن زغالسنگ در طبس مشغول کار بودند، رخ داد.
در پی انفجار دستکم ۵۲ نفر جان خود را از دست داده و تعدادی از کارگران هم مصدوم و به بیمارستان منتقل شدهاند.
به گفته مقامهای مسئول ساعت ۲۱ یکشنبه شب به دلیل تصاعد آنی گاز متان در یکی از تونلهای معدن ذغال سنگ شرکت «معدنجو» در حومه طبس انفجاری رخ داده که به مسدود شدن راههای خروجی این معدن انجامیده است.
این حادثه در دو بلوک بی و سی این معدن رخ داده است. میزان انتشار گاز متان در این دو دو بلوک بسیار گسترده بوده است. بر اساس اعلام مقام دولتی نیروهای امداد نجات و توانستهاند به بلوک سی دسترسی پیدا کنند که از ۴۷ نفری که در آنجا مشغول کار بودهاند ۳۰ نفر جان خود را از دست داده و ۱۷ نفر دیگر هم مصدوم شدهاند.
رسانهها در ایران تصاویری از انتقال پیکر جان باختگان از داخل معدن منتشر کردهاند. همچنین مجروحین هم برای مداوا به بیمارستان منتقل شدهاند.
خبرگزاری تسنیم ساعتی بعد اعلام کرد همگی ۲۲ کارگر محبوس در بلوک سی به علت افزایش گاز متان، جان خود را از دست دادهاند.
بنا بر اعلام مقامهای دولتی میزان فشردگی و انتشار گاز در این تونلها به اندازهای است که عملیات امداد و نجات را هم با پیچیدگی رو به رو میکند و این نیروها باید ابتدا با ایجاد مسیرهایی نسبت به تخلیه گاز اقدام کنند و سپس بتوانند برای کمک به کسانی که در معدن گیر کردهاند وارد تونل شوند.
جسد 18 کارگر دیگر در بلوک C معدن ذغالسنگ باید از معدن خارج شوند که به علت حجم بالای گاز متان، تاکنون امدادگران موفق به حضور در بلوک C معدن نشدهاند و در حال حاضر امدادگران در تلاشند تا خود را به عمق 700 متری معدن برسانند تا بتوانند اجساد این کارگران را خارج کنند
در سالهای اخیر حوادث کارگری به ویژه در معادن ایران بارها تکرار و در هر حادثه چندین نفر جان خود را از دست دادهاند. استانداردهای پایین کار، عدم توجه به مسائل ایمنی، کمبود امکانات و ضعف در زیرساختها از جمله عواملی است که باعث میشود چنین حوادث مرگباری در ایران پرتکرار باشند.