ایران صدها موشک بالستیک به روسیه ارسال کرده است


09-09-2024
بخش گزارشها
121 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :

artimg

ایران صدها موشک بالستیک به روسیه ارسال کرده است
تحویل این تسلیحات به مسکو نشانگر «تشدید چشمگیر» جنگ علیه اوکراین است، مقامات کی‌یف و غرب هشدار داده‌اند.

موشک بالستیک فتح در پس زمینه آیت الله روح الله خمینی رهبر سابق جمهوری اسلامی © مجید عسگری پور/وانا/رویترز

Christopher Miller in Kyiv

 yesterday

ایران «صدها» موشک بالستیک به روسیه ارسال کرده است که به گفته مقامات اوکراینی نشانه‌ای از «تشدید جدی» حمایت تهران از حمله روسیه به اوکراین است.

طبق گفته مقامات ارشد اوکراینی که در جریان این موضوع هستند، «بیش از ۲۰۰» موشک بالستیک کوتاه‌برد فاتح-۳۶۰ این هفته به بندری در دریای خزر روسیه رسیده است.

این موشک‌های زمین‌به‌زمین که بردی تا ۱۲۰ کیلومتر دارند، به احتمال زیاد توسط روسیه برای هدف قرار دادن زیرساخت‌ها و شهرهای شمالی نزدیک به مرز، مانند خارکیف و سومی، و همچنین مواضع نیروها و اهداف نظامی در خط مقدم، از جمله اطراف شهر راهبردی پوکروفسک، مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

مقامات اوکراینی گفته‌اند که تحویل این موشک‌های کوتاه‌برد ایرانی به روسیه اجازه می‌دهد تا موشک‌های مافوق صوت دوربرد خود به نام «کینژال» — که جزو پیشرفته‌ترین تسلیحات در زرادخانه کرملین است — را برای هدف قرار دادن مناطق عمیق‌تر در داخل اوکراین مستقر کند. این موشک‌های کینژال دشوارتر قابل رهگیری هستند و تنها سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت ساخت آمریکا قادر به سرنگونی آن‌ها هستند.

آندری زاگورودنیوک، وزیر دفاع سابق اوکراین و مدیر مرکز استراتژی‌های دفاعی مستقر در کی‌یف، گفته است که موشک‌های ایرانی «تهدیدی عظیم» به شمار می‌روند.

او گفته است: «احتمالاً این موشک‌ها برای تخریب سیستم انرژی اوکراین به شهرها و مناطق فرستاده می‌شوند، که به احتمال زیاد به معنای مرگ بیشتر غیرنظامیان در سراسر کشور خواهد بود

روزنامه وال استریت ژورنال اولین گزارش درباره ارسال این موشک‌ها را منتشر کرد و به نقل از مقامات آمریکایی و اروپایی به این موضوع اشاره کرد.

روسیه حملات خود را تشدید کرده و در ماه‌های اخیر صدها موشک و پهپادهای تهاجمی ساخت ایران به نام «شاهد» را به زیرساخت‌های انرژی اوکراین پرتاب کرده است و ۹ گیگاوات از ظرفیت تولید برق اوکراین را — که نیمی از برق مورد نیاز این کشور در زمستان است — نابود کرده و باعث قطعی گسترده برق شده است.

یک پهپاد روسی ساخت ایران روز یکشنبه در شرق لتونی سقوط کرد و به گفته مقامات ریگا، گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که این حادثه احتمالاً ناشی از ورود تصادفی از بلاروس بوده است.

روز شنبه، وزارت خارجه اوکراین اعلام کرد که از گزارش‌ها درباره ارسال موشک‌ها توسط ایران به روسیه به شدت نگران است و از تهران خواست «از تحویل هر نوع سلاح و تجهیزات نظامی به روسیه خودداری کند.» این وزارتخانه اعلام کرد که تأیید این تحویل «پیامدهای ویرانگری» برای روابط اوکراین و ایران خواهد داشت.

بر اساس ارزیابی‌های اطلاعاتی اوکراین در ازای پهپادها و موشک‌های خود، تهران از مسکو همکاری امنیتی بیشتری و فناوری نظامی دریافت کرده است،

وزارت خارجه کی‌یف گفت: «تعمیق همکاری‌های نظامی-فنی بین روسیه و ایران تهدیدات امنیتی جدی را نه تنها برای اوکراین، بلکه برای کل اروپا، خاورمیانه و جهان به همراه دارد».

وی افزود: «ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که فشار بر تهران و مسکو را افزایش دهد تا صلح و امنیت بین‌المللی را حفظ کند».

حامیان غربی اوکراین تأییدیه‌ای از تحویل موشک‌های ایرانی دریافت نکرده‌اند. اما شان ساوت، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، روز یکشنبه گفت که واشنگتن از گزارش‌ها نگران است و تأکید کرد که همراه با متحدانش «آماده است عواقب جدی‌ای را تحمیل کند».

ساوت گفت: «انتقال موشک‌های بالستیک به روسیه نمایانگر تشدید در حمایت ایران از جنگ تهاجمی روسیه علیه اوکراین خواهد بود»، که این نظر را مشابه نظر بیل برنز، رئیس سیا، که روز قبل در جشنواره آخر هفته فایننشال تایمز در لندن بیان کرده بود، تکرار کرد. «این همکاری تهدیدی برای امنیت اروپا است و نشان می‌دهد که تأثیر بی‌ثبات‌کننده ایران فراتر از خاورمیانه است».

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، ادعاهای فروش موشک را «کاملاً بی‌پایه و اساس» خواند و گفت که این ادعاها توسط کشورهای غربی برای «مقاصد سیاسی» ساخته شده‌اند.

وی به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: «همکاری نظامی ایران و روسیه پیش از جنگ اوکراین وجود داشته و هیچ ارتباطی با بحران اوکراین ندارد.» و افزود: «جمهوری اسلامی هرگز در این درگیری نظامی دخالت نکرده و از راه‌حل سیاسی برای پایان دادن به بحران حمایت می‌کند».

مقامات روسی نتوانستند بلافاصله برای اظهارنظر در دسترس باشند. رهبران گروه ۷ در مارس به ایران هشدار داده بودند که در صورت ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه، تحریم‌هایی اعمال خواهد شد.

تحویل موشک‌ها احتمالاً درخواست‌های تازه‌ای از سوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی آتاکامز، موشک‌های استورم شادو بریتانیا و موشک‌های اسکالپ فرانسه برای هدف قرار دادن اهداف در خاک روسیه، به دنبال خواهد داشت.

زلنسکی آخرین درخواست خود را روز جمعه در جلسه‌ای با وزرای دفاع غربی در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان مطرح کرد، زیرا او به دنبال افزایش فشار بر مسکو برای پایان دادن به جنگ ۳۱ ماهه است.

گزارش اضافی توسط ناجمه بزرگمهر در تهران، کلبی اسمیت در واشنگتن و ریچارد میلنه در اسلو.

منبع:فاینانشال تایمز

 

 

 
اسم
نظر ...