بولتن خبری و…شعارهای اعتراضی، هم‌زمان با نورافشانی حکومتی به مناسبت ۲۲ بهمن


11-02-2024
بخش خبر و تحلیل خبر
259 بار خواندە شدە است

بە اشتراک بگذارید :

artimg

یکشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۲

بولتن خبری و…شعارهای اعتراضی، هم‌زمان با نورافشانی حکومتی به مناسبت ۲۲ بهمن

تهران- اکباتان 

در ویدئوهایی که از شامگاه ۲۱ بهمن منتشر شده است، هم‌زمان با نورافشانی حکومتی شنیده می‌شود که معترضان از خانه‌های خود شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای»، «لعنت بر خمینی»، «مرگ بر جمهوری اعدامی»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر بسیجی جیره خور» سرداده‌اند. شعارهای اعتراضی مردم روز یکشنبه هم ادامه داشت.

بر اساس گزارش‌ها، این شعارها به‌ویژه در بخش هایی از مناطق تهران: از جمله چیتگر، تهرانسر، جنت آباد، شریعتی، تهرانپارس، شهرک اکباتان و…کرج، مشهد، ملایر، کرمانشاه، اصفهان و… بیشتر شنیده شده است. در یکی از گزارش از اکباتان آمده است:

«در پی فراخوان حکومت برای سردادن شعار در آستانه مراسم حکومتی ۲۲ بهمن، لباس شخصی‌ها و نیروهای بسیجی در میان بلوک‌های شهرک اکباتان با فریاد الله اکبر راه می‌روند؛ در طرف دیگر ساکنین انقلابی شهرک اکباتان، با شعارهای مرگ بر خامنه‌ای و مرگ بر جمهوری اسلامی از آن‌ها استقبال می‌کنند.»

سپاه پاسداران از کشته شدن دو تن از نیروهای عضو سازمان بسیج در سیستان و بلوچستان خبر داد.

بر اساس اطلاعیه روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه که خبرگزاری‌های ایران منتشر کرده‌اند، «دو نفر از بسیجیان بومی سیستان‌و‌بلوچستان صبح روز یک‌شنبه ۲۲ بهمن در مسیر ریلی راه‌آهن زاهدان-بم» کشته شده‌اند.

در این اطلاعیه آمده است که این دو نفر به‌ نام‌های محمد انور گمشادزهی و عبدالحسین بلوچ‌ در یک ایستگاه نگهبانی در مسیر ریلی گفته‌شده بر اثر تیراندازی مهاجمان جان باخته‌اند. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

در ماه‌های گذشته حملات مسلحانه که در مواردی منجر به کشته شدن نیروهای حکومتی در سیستان و بلوچستان شده، افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است. ازجمله پاسگاه انتظامی در روستای شورو، از توابع زاهدان، شامگاه پنجم بهمن هدف تیراندازی قرار گرفت.

رسانه‌های حکومتی ۲۰ دی نیز از حمله مسلحانه به یک پاسگاه در اطراف راسک در استان سیستان و‌ بلوچستان و کشته شدن دست‌کم یک مأمور انتظامی خبر داده بودند.

اعلام نتایج نهایی انتخابات پاکستان؛ یک انتخابات دو مدعی پیروزی

کمیسیون انتخابات پاکستان نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور-که پنجشنبه برگزار شد- را اعلام کرد.

براین اساس نامزدهای مستقل توانستند ۱۰۱ کرسی‌ را به دست آورند که بیش از ۹۰ نفر از آن‌ها از حزب «تحریک انصاف پاکستان»، به رهبری عمران خان، نخست‌وزیر سابق این کشور که اکنون زندانی است، هستند.

حزب مسلم لیگ شاخه نواز، به رهبری نواز شریف، که او هم از نخست‌وزیران سابق این کشور است،‌ توانسته ۷۵ کرسی و حزب خلق پاکستان هم ۵۴ کرسی به دست آورند.

با اعلام نتایج نهایی، این سوال که چه کسی دولت بعدی پاکستان را تشکیل خواهد داد، همچنان باقی است. نواز شریف و عمران خان هر دو بر این نظر هستند که پیروز شده اند و حق تشکیل دولت را دارند.

عمران خان اکنون در زندان است و حزب او از شرکت در رقابت‌ها منع شده بود، اما هوادارانش به عنوان نامزد مستقل در این انتخابات شرکت کردند.

دیروز نواز شریف که گمان می‌رود فرد مورد علاقه ارتش باشد، از احزاب دیگر خواست تا به او در تشکیل یک دولت وحدت ملی کمک کنند.

ماموستا محمد خضرنژاد، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری

به اعدام محکوم شد

شعبهٔ سوم دادگاه انقلاب ارومیه ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی کُرد اهل سنت، را به اعدام محکوم کرده است.

بر اساس گزارش شبکه حقوق بشرکردستان، محمد خضرنژاد از سوی شعبه ۳ دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف‌زاده به اتهام «افساد فی الارض»، «لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به اعدام و ۱۶ سال حبس محکوم شده است.

محمد خضرنژاد در تاریخ ۲۸ آبان ۱۴۰۱  و در اوج اعتراضات پس از قتل حکومتی مهسا ژینا امینی توسط نیروهای امنیتی در منزل خانوادگی‌اش در شهر بوکان بازداشت شد.

بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد پس از مراسم یادبود اسعد رحیمی از جانباختگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» انجام گرفت که وی در این مراسم در مسجد افتخاری بوکان سخنرانی و از حکومت و نحوه برخورد با شهروندان معترض انتقاد کرده بود.

به نوشته شبکه حقوق بشر کردستان،  نیروهای امنیتی در جریان بازداشت محمد خضرنژاد با شکستن درب منزل و اعمال خشونت اقدام به ضرب و شتم او و‌ دیگر اعضای خانواده اش کرده و همچنین یاسر خضرنژاد، فرزند این روحانی را به مدت چند روز بازداشت کردند.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو نیز درباره شرایط نگهداری این روحانی اهل سنت در زندان نوشته که او به مدت ۱۰۰ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفته و ناچار به اعترافات اجباری علیه خود شده است. 

نظام جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته صدور و اجرای احکام اعدام برای معترضان در ایران را شدت بخشیده و بر اساس گزارشی که هرانا منتشر کرده در حال حاضر دست‌کم ۳۳ زندانی با اتهامات سیاسی یا امنیتی در نقاط مختلف کشور زیر حکم اعدام هستند.

دادگاه انقلاب سعید عزیزی، شهروند ایرانی-سوئدی را

به پنج‌ سال حبس محکوم کرد

ضا شفاخواه، وکیل دادگستری، می‌گوید سعید عزیزی، شهروند ایرانی-سوئدی بازداشت‌شده در ایران، از سوی شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به پنج‌ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

آقای شفاخواه روز شنبه، ۲۱ بهمن‌ماه، در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که موکلش آقای عزیزی «دچار بیماری سرطان پروستات است و چندی پیش در زندان از روی پله افتاده و شرایط جسمانیش وخیم‌تر از پیش» شده است.

خبرگزاری حقوق بشری هرانا نیز با اعلام اینکه این زندانی سیاسی ۶۰ سال دارد نوشت که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی روز ۲۱ آبان‌ماه امسال این شهروند دوتابعیتی را «در حالی که به تازگی از سوئد به ایران سفر کرده بود»، در منزل شخصیش بازداشت کردند.

موکل سعید_عزیزی شهروند ایرانی سوئدی، محبوس در زندان اوین، که از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به پنجسال حبس محکوم شده و دچار بیماری سرطان پروستات است، چندی پیش در زندان از روی پله افتاده و شرایط جسمانیش وخیم‌تر از پیش شده… 

دولت سوئد اواخر دی‌ماه امسال اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران یک شهروند ایرانی-سوئدی بالای ۶۰ سال را غیرقانونی بازداشت کرده است و خواستار آزادی سریع او شد.

استکهلم هویت این مرد را اعلام نکرد ولی خاطر نشان کرد که او تابعیت ایران و سوئد را دارد و «بدون هیچ دلیل مشخصی» در آبان‌ماه گذشته بازداشت شده است.

دو شهروند دیگر سوئد از جمله احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی- سوئدی که در اردیبهشت ۱۳۹۵ بازداشت شد و یوهان فلودروس، دیپلمات سوئدی که برای اتحادیه اروپا کار می‌کرد و فروردین ۱۴۰۱ بازداشت شد، در ایران به جاسوسی متهم شده‌اند.

بازداشت‌ و تشکیل پرونده برای شهروندان سوئدی در ایران پس از آن شدت گرفته که دستگاه قضایی، سوئد حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت را به‌اتهام دست داشتن در اعدام‌های سال ۶۷ و نقض حقوق‌بشر، به حبس ابد محکوم کرد.

نماینده سابق و کاندیدای نمایندگی مجلس:

دلال‌ها برای تایید صلاحیتم ۱۲۰ هزار دلار خواستند!

هدایت الله خادمی (نماینده دوره دهم مجلس) که به دلیل ردصلاحیت از شرکت در رقابت‌های انتخاباتی بازمانده است، به ایلنا گفت: دلال‌ها برای تایید صلاحیتم ۱۰ میلیارد تومان خواستند.

به گزارش ایلنا، وی افزود: رقم‌هایی که دلال‌ها برای فروش التزام تقاضا میکردند تقریبا مشابه بودند کسی ۱۰ میلیارد تومان، دیگری ۳۰۰ سکه و بعضی‌ها ۱۲۰ هزار دلار آمریکا⁩؟!.

خادمی علاوه بر نمایندگی مجلس، سابقه مدیر عاملی شرکت حفاری شمال و رییس هییت مدیره شرکت‌های حفاری نفت و گاز ایران را در کارنامه خود دارد.

دریافت پول از سوی دلال‌ها برای تایید صلاحیت در انتخابات، رویدادی عادی در جمهوری اسلامی است و خبر آن هر از گاهی به خارج از محافل خصوصی و غیررسمی درز می کند.

یش از این محمود صادقی با اعلام عمومی این موضوع، خواستار روشن شدن ابعاد ماجرا شده بود. او در توییتی در حساب کاربری‌اش با خطاب قرار دادن آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، از او پرسیده بود: «آیا آیت‌الله جنتی اطلاع دارند که فساد مالی در نهاد تحت مدیریت خودشان هم رخنه کرده است؟» صادقی در این توییت تاکید کرده بود برای ادعایش شاهد هم دارد و «اگر به افراد تامین داده شود، بسیاری حاضرند شهادت بدهند در جریان بررسی صلاحیت نامزد‌های مجلس از طرف برخی مرتبطان با هیات‌های نظارت بر انتخابات چه درخواست‌هایی از آنان شده است».

در واکنش به این ادعاها، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی سابق شورای نگهبان، اعلام کرده بود، چون این نماینده مجلس برای ادعای خود مستنداتی ارائه نکرده، موضوع را از طریق قوه قضاییه پیگیری می‌کند.

شکایتی که پس از فراز و نشیب‌های فراوان نهایتا با صدور حکم برائت برای محمود صادقی به پایان رسید.

تظاهرات اعتراض‌آمیز هزاران اسرائیلی در تل‌آویو

هزاران اسرائیلی در مرکز تل‌آویو تجمع کرده‌اند تا در اعتراض به نحوه عملکرد دولت بنیامین نتانیاهو در قبال گروگان‌‌های در دست حماس اعتراض کنند.

بسیاری خواستار برگزاری انتخابات فوری هستند. برخی در اشاره به بیش از صد و سی گروگانی که هنوز در دست حماس است، پلاکاردهای بزرگی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «زمان آنها را می کشد».

معترضان معتقدند که دولت باید آزادی گروگان‌ها را به تلاش برای شکست شبه‌نظامیان در اولویت قرار دهد. اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور، بارها گفته است: مطمئن ترین راه برای بازگرداندن گروگان‌ها به خانه، دستیابی به پیروزی کامل در غزه است.

بخشی از جنگل نوشهر آتش گرفت

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر از وقوع آتش سوزی در منطقه جنگلی “اجل” حوالی روستای نیرنگ این شهرستان خبر داد.

از هفته گذشته تاکنون سه مورد آتش سوزی در جنگل‌های غرب مازندران رخ داده که تاکنون بیش از یک هکتار از عرصه در آتش سوخته است.

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر – رویان یادآور شد: در این حادثه حدود هشت هزار مربع از رویشگاه جنگلی ماشلک در آتش سوخت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران هم پیش از این درباره احتمال وقوع آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی این منطقه به دلیل گرمای هوا و دخالت عوامل انسانی هشدار داده بود.

حوزه منابع طبیعی نوشهر ـ رویان با ۱۶۸ هزار هکتار مساحت دارای ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۵ هزار هکتار مرتع است و مجموع مساحت آبادی‌ها و مستثنیات آن نیز در حدود ۴۳ هزار هکتار برآورد می‌شود.

مازندران دارای ۲ حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری یکی در ساری مرکز این استان و دیگری نیز در نوشهر غرب مازندران است.

حوزهٔ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر با وسعتی بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را در بر دارد. شهرستان‌های نور، نوشهر، چالوس، عباس آباد، تنکابن، رامسر و کلاردشت از نظر حوزه منابع طبیعی زیر پوشش حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر هستند.

مصر، اسرائیل را تهدید کرد: حمله به رفح یعنی تعلیق توافق صلح قاهره با تل‌آویو

وال استریت ژورنال گزارش می‌دهد که مقامات مصری این پیام را به اسرائیل انتقال داده اند که هرگونه عملیات قابل توجه اسرائیل در رفح می‌تواند به تعلیق توافقنامه صلح بین دو کشور منجر شود. به گفته منابعی در قاهره، مصر از احتمال ورود گسترده فلسطینی‌ها به خاک خود در صورت حمله اسرائیل به رفح عمیقا نگران است.  چنین اتفاقی یا اشغال رفح توسط نیرو‌های ارتش اسرائیل (IDF) می‌تواند باعث تعلیق توافق صلح شود.

در واکنش به تشدید تنش ها، مصر حضور خود را در امتداد مرز با غزه تقویت کرده است.   رویترز گزارش می‌دهد که مصر در هفته‌های اخیر تقریباً ۴۰ تانک و خودروی زرهی را در شمال شرقی سینا مستقر کرده است تا موقعیت خود را در امتداد مرز تحکیم کند.   علاوه بر این، مصر اقدامات زیربنایی قابل توجهی را انجام داده است، از جمله ساخت یک دیوار بتنی با حصار سیمی، با هدف ایمن سازی مرز و جلوگیری از عبور غیرمجاز.

وال استریت ژورنال همچنین خاطرنشان می‌کند که یک هیئت مصری برای گفتگو با مقامات اسرائیلی در مورد وضعیت رفح وارد تل آویو شده است.

رفح جنوبی‌ترین نقطه نوار غزه و هم مرز با مصر است و بیش از نیمی از جمعیت دو میلیون نفری غزه به این شهر و مناطق اطراف آن پناه آورده‌اند. نهادهای ناظر بر جنگ هم هشدار داده‌اند که آوارگان فلسطینی در این شهر در شرایط وخیمی زندگی‌شان را می‌گذرانند.

 کاخ سفید به اسرائیل هشدار داده که حمله نظامی بدون برنامه به شهر رفح در جنوب غزه به «فاجعه» می‌انجامد.

موضع آمریکا پس از آن بیان شد که نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد به ارتش دستور داده است که برای عملیات گسترده در رفح آماده شود.

مصر اولین کشور عرب بود که در سال ۱۹۷۸- پس از چندین جنگ با اسرائیل صلح کرد.

اسم
نظر ...